Bitlis’in Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kömür dağıtımı devam ediyor.
Kömür dağıtımlarına ilk olarak 57 köy ve bağlı mezralardan başlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bu kapsamda hane başı bir buçuk ton olmak üzere 2 bin 515 aileye 3 bin 772 ton kömür dağıtımı gerçekleştirdi. Köylerdeki kömür dağıtımlarını sorunsuz şekilde tamamlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, dağıtımlara ara vermeden ilçe merkezinde de devam ediyor.
Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, bu yıl ilçeye bağlı 57 köy ve ilçe merkezindeki 22 mahallede hane başı bir buçuk ton olmak üzere toplam 8 bin ton kömür yardımı yapılmasının hedeflendiğini söyledi. Köylerdeki dağıtımların sorunsuz şekilde tamamlandığını ifade eden Kaymakam Erkan, “Kömür dağıtımlarına ilk olarak ilçemize bağlı 57 köy ve bağlı mezralardan başlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, bu kapsamda hane başı bir buçuk ton olmak üzere 2 bin 515 aileye 3 bin 772 ton kömür dağıtımı gerçekleştirdi. Köylerimizde köy muhtarlarımız aracılığıyla yapılan dağıtımlar kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin kömürleri tamamen ücretsiz olarak evlerine kadar götürülerek teslim edildi. Köylerdeki dağıtımların tamamlanmasının ardından ise ilçe merkezimizdeki dağıtımlarımız başladı. İlçe merkezindeki dağıtımlarımız da köylerde olduğu gibi nakliye ücreti alınmadan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar ulaştırılıyor. Bu kapsamda ilçe merkezimizdeki kömür yardımı dağıtımlarına ilçemizin Cumhuriyet Mahallesinden başlandı” şeklinde konuştu.