Bitlis’in Tatvan İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi İrem Toprak, Türkiye genelinde bir milyona yakın öğrencinin ter döktüğü Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.
Sekiz kişilik Toprak ailesinin en küçük bireyi olan İrem Toprak, imam hatip öğrencisi olarak elde ettiği başarı ile hem ailesine hem de ilçeye büyük bir gurur yaşattı. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra soluğu ailesinin yanında alan İrem Toprak, sevincini ailesi ve öğretmenleriyle paylaştı. İrem Toprak’ın elde ettiği Türkiye birinciliği ilçede de sevinçle karşılandı.
Başarısı ile ilgili değerlendirmede bulunan İrem Toprak, başarısını düzenli çalışmayla birlikte ailesi ve öğretmenlerine borçlu olduğunu söyledi. Sınavdan önce ailesi ve öğretmenlerinin gerek maddi ve gerekse manevi her anlamda kendisinden desteklerini esirgemediklerini ifade eden İrem Toprak, “Türkiye birincisi olmak beni çok sevindirdi. Bu anlamda başarımı düzenli çalışmayla birlikte çok sevdiğim ve değer verdiğim ailem ve öğretmenlerime borçluyum. Bu başarıda en az benim kadar onlarında katkısı var” dedi.
İrem Toprak’ın ağabeyi Cihat Toprak ise, kardeşlerinin başarısının tesadüf olmadığına vurgu yaparak, elde edilen başarının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.
İrem Toprak, daha sonra başarı sevincini öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla paylaştı. İrem’in derslerinde son derece başarılı bir öğrenci olduğuna dikkat çeken Sınıf Öğretmeni Lütfullah Sakli, elde edilen başarının imam hatipli diğer öğrencilere de örnek olacağını dile getirdi.
İrem Toprak, başarı sevincini Kaymakam Murat Erkan’ı ziyaret ederek onunla da paylaştı.
Kaymakam Erkan, TEOG’da Türkiye birinciliği elde eden İrem Toprak’ı başarısından ötürü çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.