Bitlis’in Tatvan ilçesindeki muaythai sporcusu Mehmet Yalçın ve kickbox sporcusu Abduselam Kurt, düzenlenecek olan Muaythai ve Kickbox dünya şampiyonlarında hem Tatvan’ı hem de ülkemizi temsil edecek.
Düzenlenecek olan şampiyona öncesi Mehmet Yalçın ve Abduselam Kurt, antrenörleri Ömer Uğur ile birlikte Tatvan Kaymakamı Murat Erkan’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Murat Erkan’a bilgi veren antrenör Ömer Uğur, “Muaythai Federasyonu tarafından 24 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Tayland’ta düzenlenecek Muaythai Dünya Şampiyonası’na sporcumuz Mehmet Yalçın, Abduselam Kurt’un ise Kickbox Federasyonu tarafından 26 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında İrlanda’da düzenlenecek olan Kickbox Dünya Şampiyonasına katılacak” dedi.
Her iki sporcunun da gençler kategorisinde 54 kiloda mücadele edeceğini vurgulayan Ömer Uğur, sporcuların şampiyonada hem Tatvan’ı hem de ülkemizi temsil edeceğini ifade etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Murat Erkan ise, her iki sporcuya başarı dileğinde bulundu. Sporculara nasihatlerde bulunan Kaymakam Erkan, kişilik ve karakterin önemine vurgu yaparak, “Bir insanda kişilik ve karakter sağlamsa başarı kendiliğinden gelir ve bu başarı kalıcı bir başarı olur. Bu anlamda sporcular her zaman kişilik ve karakterleriyle emsal teşkil etmeleri ve arkalarından gelen gençlere örnek olmaları gerekir. Zaten bizim de arzu ettiğimiz sporcu modeli budur. Tüm bunların yanında kitap okumayı da kesinlikle ihmal etmemiz gerekiyor. Kendimizi geliştirmek ve daha iyi ifade edebilme adına bol bol seviyemize uygun kitaplar okumalıyız. Ben bu vesile ile gerek ilçemizi, gerek ilimizi ve gerekse ülkemizi uluslar arası şampiyonalarda temsil edecek olan her iki sporcumuza da başarılar diliyorum” diye konuştu.