Muaythai Federasyonu tarafından Rusya’da 19-27 Kasım tarihleri arasında yapılan Muaythai Dünya Kupası Şampiyonasına katılan Bitlisli Murat Arslan dünya ikincisi, Abdulselam Kurt ise dünya üçüncüsü oldu.
Türkiye’yi temsilen Muaythai Dünya Kupası Şampiyonasına katılan Tatvanlı muaythai sporcusu Murat Arslan dünya ikincisi, daha öncesinde kickboxta dünya şampiyonu olan Abdulselam Kurt ise dünya üçüncüsü olma başarısını elde etti. Şampiyonadan sonra ilçeye dönen sporcular, yeni başarılar için ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor. Elde ettikleri başarıyı Türkiye’ye ve Bitlis halkına armağan eden sporcular, yeni başarılar için daha çok çalışacaklarını ifade ettiler.
Muaythai Dünya Kupası Şampiyonasında finale kadar çıkmasına rağmen maçta aldığı darbe sonucu sakatlanarak final maçına çıkamayan ve bu nedenle dünya ikincisi olan Murat Arslan, yeni hedefinin dünya şampiyonu olduğunu söyledi. Şampiyonada talihsiz bir sakatlık geçirdiğini ve bu nedenle final maçına çıkamadığı için dünya ikinciliği ile yetinmek zorunda kaldığını kaydeden Arslan, “Yaklaşık 2 ay boyunca dünya kupasına hazırlanmıştık. Şampiyonada büyük erkekler A Klas 60 kiloda yarıştım. Orada finale kadar çıktım. Ancak sakatlanmam dolayısıyla final maçına çıkamadım. Bunun sonucunda ise dünya ikinciliği ile yetinmek zorunda kaldım. Ancak dünya şampiyonluğu hedefimden vazgeçmedim, antrenmanlarıma devam ediyorum. İnşallah daha çok çalışarak dünya şampiyonu olacağıma inanıyorum. Ben bu vesile ile destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Daha öncesinde kickboxta dünya şampiyonu olan Abdulselam Kurt ise, dünya üçüncüsü olduğu için mutlu olduğunu ifade etti. Şampiyonaya 57 kiloda katıldığını kaydeden Kurt, “Daha öncesinde kickboxta dünya şampiyonu olmuştum. Bu kez de muaythaide dünya üçüncüsü oldum. Bu başarımı daha da arttırmak için aralıksız çalışmaya devam ediyorum. Hedefim bundan sonra yine dünya şampiyonu olmak ve Tatvan’a yeni bir gurur daha yaşatmaktır. Bunu da en kısa zamanda başaracağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.
Sporcuların antrenörü Ömer Uğur da, başarının artık gelenek haline geldiğini ifade ederek, elde edilen dünya ikinciliği ve üçüncülüğü başarılarının önemine vurgu yaptı. Uğur, “19 - 27 Kasım tarihleri arasında Rusya’nın Kazan şehrinde Muaythai Dünya Kupası Şampiyonası yapıldı. Türkiye’yi temsilen şampiyonaya giden 25 sporcu ile birlikte ilçemizden de biri büyük diğeri gençler kategorisinde olmak üzere iki sporcuyla şampiyonaya katıldık. Sporcularımızdan Murat Arslan dünya ikincisi, Abduselam Kurt ise dünya üçüncüsü oldu. Ancak sporcularımızdan Murat Arslan maçta aldığı darbe sonucunda sakatlandı ve finale yükselmesine rağmen sakatlığı nedeniyle maça çıkamadı. Bu nedenle dünya şampiyonluğunu hedefleyen sporcumuz dünya ikinciliği ile yetinmek durumunda kaldı. Murat bu duruma çok üzüldü, ancak yapacak bir şey yok. Daha çok çalışıp hedefini gerçekleştirecek inşallah. Sporcumuz Abduselam Kurt ise bu yıl daha öncesinde çok az sporcunun başarabildiği bir başarıya imza atarak kickboxta dünya şampiyonu olmuştu. Muaythaide ise dünya üçüncüsü olma başarısını elde etti. Elde edilen bu başarılar son derece önemli başarılardır. Bu başarıların daha da artması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ben bu vesile ile bizlerden desteklerini esirgemeyen ve bu başarıların elde edilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyor ve bu başarıları başta ülkemize, milletimize, ilimize ve ilçemize armağan ediyorum” diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şahin Kardaş ise, ilçeye dünya ikinciliği ve üçüncülüğü gibi büyük başarılar kazandıran sporcuları tebrik etti. Yeni başarılar için gereken tüm destek ve altyapıyı sporcuların istifadesine sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Kardaş, her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını ifade ederek, sporcuların elde ettiği her başarı ile ilçe olarak bir kez daha gururlandıklarını kaydetti.