Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Türkiye Muaythai Federasyonu işbirliğiyle bu yıl 7. Üniversiteler Arası Muaythai Şampiyonası düzenlenecek.
Antalya’nın Kemer ilçesinde 18-24 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan şampiyona ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Muaythai Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Salih Aygün, “Gençlerimizin beden ve ruh sağlığının korunması, sporun geliştirilmesi, tabana yayılması ve sporcunun korunması anayasal bir görevdir. Bu anlamda federasyon olarak bu görev bilinciyle hareket ediyoruz. Özellikle üniversite öğrencilerinin akademik gelişiminin yanında beden ve ruh sağlıklarının gelişmesine katkı sunmak amacıyla emektar antrenörlerimiz üniversitelerde yoğun bir gayret gösteriyorlar. Her yıl düzenlenen şampiyonalarda üniversite ve sporcu sayısının artıyor olması bu gayretlerin karşılığıdır, meyvesidir. En büyük göstergelerinden biri de 2015 yılında Muğla ilimizin Marmaris ilçesinde 6.’sı düzenlenen Üniversiteler Arası Muaythai Şampiyonasına 65 üniversiteden 567 bay ve bayan sporcu katılmasıdır” dedi.
Özellikle son yıllarda muaythai sporunun üniversite sporlarının gözdesi haline geldiğini vurgulayan Aygün, “Geçtiğimiz yıl Dünya Üniversite Sporları Federasyonuna (FISU) üyeliği kabul edilen federasyonumuz, dünya üniversiteleri arasında da adından söz ettirecektir. Zihni berrak, egosu küçük, kalbi büyük, milli ve manevi değerlerinden ödün vermeyen, hayatını disiplin altına alan, her yönüyle donanımlı bir gençlik yetiştirilmesi amacına hizmet edecek, özellikle üniversite gençliği arasında iletişimi ve etkileşimi geliştirecek, güçlendirecek bu organizasyonun, gerçekleştirilecek olmasına katkı sunan başta Gençlik ve Spor Bakanlığına, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonuna, federasyonumuzun yetkililerine şükranlarımızı sunuyor, tüm sporseverleri şampiyonaya davet ediyoruz” diye konuştu.