Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği’nin Eğitimden Sorumlu Başkâtibi Doç. Dr. Necibe Nesibova, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Azerbaycanlı Başkatip Nesibova, Türkiye-Azerbaycan dostluğu ve Bolu’da üniversite eğitimi alan Azeri öğrencilerin durumları hakkında yaklaşık 30 dakika sohbet etti. Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Doç. Dr. Necibe Nesibova, Azerbaycan ve Türkiye’nin iki kardeş ülke olduğunu söyledi ve Boluluların da yakından tanıdığı Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın selamını iletti.
Bolu’ya da hayranlığını dile getiren Nesibova, doğası ve Türk dünyasının ortak değeri Köroğlu gibi kültürel değerleri nedeniyle Bolu’da yaşayanların çok şanslı olduğuna vurgu yaptı. Karşılıklı hediye takdimi ile sona eren görüşmede Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Nesibova’ya “Yaşayan Bolu ezgileri müzik CD’si armağan ederken, Azerbaycanlı Nesibova’da ‘Kırk yıl hatırı olsun’ diyerek Başkan Yılmaz’a üzerinde iki ülke bayrakları bulunan kahve fincan takımı armağan etti.