Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, memba suyu kalitesindeki Karadere sularını evlerdeki musluklara taşıyacak projenin tünel inşaatına başlanıldığını müjdeledi. Başkan Yılmaz, Karadere sularının yoğun uğraşlar sonucu 300 litre/saniyelik kısmının tahsisinin gerçekleştiğini belirterek, “Hayal bile edilemeyen bir yatırımı gerçekleştiriyoruz. Tabii burada ‘tek başına iktidar’ olan partinin bir belediye başkanı olmamızın da büyük payı var” dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz, Bolu Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde (BOBES) basın mensupları ile bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Çetinkaya, İhsan Ağcan ve Emine Davarcıoğlu ile kameraların karşısına geçen Başkan Yılmaz, Karadere Suları’nı Bolu’ya taşıyacak içme suyu projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz, göreve geldiği 2004 yılında Bolu halkının arsenikli Çaygökpınar suyu ile kuyu sularını kullandığını belirtti. Bolu’nun dört bir yanında birçok su kaynağı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Bolu Dağı Tüneli’ni bile açmakta zorlanan ülkemiz küçücük şehir olan Bolu’ya neredeyse 3,5 kilometreyi geçen bir tünel ile bu suyu getirmesi de mümkün değildi. Ancak bizim baskılı gayretlerimiz neticesinde Karadere sularının 300 litre/saniyelik kısmı Bolu’ya tahsis edilmiştir. Şuan hayal bile edilemeyen bir yatırımı gerçekleştiriyoruz. Tabii burada tek başına iktidar olan partinin bir belediye başkanı olmamızın da büyük payı var. İhalesi yapıldı ve ihaleyi alan firmada Bismillah diyerek işe başladı. Bunun için Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Bu projenin gerçekleşmesinde katkısı olan şuan ki Orman Bakanımıza, Devlet Su İşleri Genel Müdürümüze, milletvekillerimize, il başkanımıza ve tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz, Karadere suları, Çele Barajı ve mevcutta bulunan Gölköy Barajı ile Bolu’nun gelecekteki su rezervini ve hatta daha fazlasını garanti altına aldıklarını belirterek, “Karadere suları şu an tek başına Bolu nüfusuna yetecek kadar suyu bize sağlıyor. Allah nasip ederse hem Karadere suları hem de gelecekte Çele Barajı gerçekleşirse ve bir de bizim mevcutta olan Gölköy sularımızı da hesaba katarsak 1 milyon nüfusa yetecek kadar su rezervini sağlamış olacağız. Bolu’nun nüfusu şu an 150 bin ve önümüzdeki süreç içerisinde hesaplamalarımız doğrultusunda Bolu nüfusunun 350 bini geçmeyeceğini söyleyebilirim. Bu şu demektir; su konusunda Bolu geleceğini ve hatta fazlasını da garanti altına almış demektir. Dün içme suyunu nereden temin ederiz diye düşünülen bir Bolu’da şu an geleceğini bile garantiye almış bir duruma geldiysek Bolu’nun ufkunu gözler önüne sermiş bulunuyoruz” dedi.
Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından gazetecilere Karadere sularının tünel çalışmasının başladığı ve biteceği alan ile projenin detaylarına dair harita üzerinde bilgiler verdi.