Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediyeye ait büfelerde alkol satışının belediye tarafından yasaklandığına ilişkin yerel medyada çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirtti.
Bolu Belediyesine ait büfelerde alkol satışının yasaklandığı yönünde basında çıkan habere yanıt veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Yerel basında ve bazı internet sitelerinde yer alan ’Belediye alkol satışını yasakladı’ başlıklı haberler, gerçeği yansıtmamaktadır. Belediye büfeleri Boluspor’a ihale edilmiş. Yani işletmesi Boluspor eliyle yaptırılan işletmeler. Belediye büfelerinin asıl amacı belediye ekmeği satmak olduğu için yönetmeliğin içinde içki satışı zaten yoktur. Eğer birisi içki sattıysa yanlış yapmıştır” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, büfelerde alkol satışının tespit edilmesi ve satışın durdurulması yetkisinin Boluspor’da olduğunu belirterek, “Zaten belediye büfelerinde içki satılması mümkün değil. Bana sorsanız ben mümkün değil derim. Eğer bunu satan varsa yanlış yapıyor. Belediye büfelerinin ihale ile Boluspor’a veriliş amacı bellidir. Bu ihale şartlarının dışına çıkılması mümkün değildir. Eğer birileri yanlışlıkla içki satıyorsa bu Boluspor tarafından engellenmiştir. Engellenmediği takdirde biz de büfeleri Boluspor’un elinden alırız” dedi.