Sağlık Bakanlığı tarafından Bolu’ya gönderilen 8 ambulansın dağıtımı için İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.
Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, ilçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Sağlık İl Müdürü Mahmut Arık, daire müdürleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Ambulansların hizmete alınacağı törende konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, “Bolu’nun nüfusuna baktığımız zaman 2015 yılı trafik olaylarında sayının yüksek olduğunu görüyoruz. Ama bunun temel nedeni ana yollar üzerinde olmamız ve yoğun ziyaretçi trafiğidir. 2015 yılında ilimizde 2 bin 140 adet trafik kazası meydana geldi. Bunlardan ölümlü kaza sayısı 54, ölümlü kazalarda hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı ise 74 bin 109 yaralamalı trafik kazasında yaralı sayımız ise 2 bin 493. Bu rakamlar bizlere özellikle trafik kazalarında acil müdahalenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Çok şükür ki, Türkiye son yıllarda kat ettiği önemli mesafeyle sağlık hizmetlerinde kaliteyi ön plana çıkarmıştır ve dünyaya örnek olan uygulamalara geçmiştir. Bugün gururla söylüyoruz ki Türkiye dünya standartlarında sağlık hizmeti veren ve bir çok ülkenin gıpta ile baktığı bir ülke haline geldi" şeklinde konuştu.
Protokol üyeleri tarafından kesilen pastanın ardından yapılan dualar eşliğinde Vali Baruş ve diğer protokol üyeleri tarafından ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları’na ambulansları teslim edildi.