Bolu’da doğuştan omurilik felçlisi olan, kendisi gibi bedensel engelli eşi ve 5 yaşındaki çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Zekiye Kalafat, Bolu Belediyesi tarafından yılın annesi seçildi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 7 yıl önce hasta ziyaretleri sırasında tanıştığı bedensel engelli anneyi evinde ziyaret ederek, Anneler Günü’nü kutladı.
Bolu’nun Paşaköy Mahallesi’nde kiralık eski bir evde bedensel engelli eşi 45 yaşındaki Vedat Kalafat ve 5 yaşındaki oğlu Mertcan ile zor şartlar altında hayat mücadelesi veren bedensel engelli 45 yaşındaki Zekiye Kalafat, Bolu Belediyesi tarafından yılın annesi seçildi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bir çocuk annesi Kalafat’ı evinde ziyaret ederek Anneler Günü’nü kutladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Tahaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç, İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Taner Laçin, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seçkin Özgen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Turgut Ergül, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Arzu Aydın ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel’in de yer aldığı ziyarette Başkan Yılmaz, aileye çeşitli hediyeler armağan etti.
“ANNEMİZİ KUTLUYORUZ”
Başkan Yılmaz, aile ile 7 yıl önce tanıştıklarını belirterek, “Aile ile tanıştığımızda daha delikanlımız dünyaya gelmemişti. Engelli olmasına rağmen tüm engelleri aşarak bir aile oluştu ve böyle nur topu gibi bir evlat dünyaya geldi” dedi. Yılmaz, fedakâr anneyi tebrik ederek, “Anneler Günü’nde böylesi güzel bir aile yuvasını dimdik ayakta tutan, nur topu gibi bir delikanlıyı ülkemize yetiştiren annemizi kutluyoruz. Bu vesileyle de tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyoruz. Yılın annesi olarak da Bolu’da bu kızımızı takdim ediyoruz. Allah mutlulukları daim olsun. Aile yuvaları bereketli olsun. Bu delikanlıyı da inşallah ‘Türkiye’nin değerlerine sahip çıkacak bir evlat’ olarak yetiştirme konusunda ailemiz çaba gösterecek, bizlerde destek vereceğiz” diye konuştu.
“BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN”
Doğuştan omurilik felçlisi olan, karaciğer ve bir takım sağlık sorunları ile uğraşmasına rağmen hayata sımsıkı tutunan yüzde 80 bedensel engelli Zekiye Kalafat ise, evlerinin kira olduğunu ve 3 aylık engelli maaşı ile geçindiklerini söyledi. Fedakâr anne, anlamlı ziyaretinden dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek, “Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Zor zamanlarımızda belediyemiz bize sahip çıktı, bu duruma geldik. Bolu halkı Sayın Alaaddin Yılmaz gibi bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı” dedi.