Bolu Belediyesi, doğal güzellikleri ile ünlü kenti Türkiye ve dünyanın doğa sporları merkezi yapmak için emin adımlarla ilerliyor. Belediyesi bin 675 kilometre olan yürüyüş parkur uzunluğunu yıl sonunda 2 bin kilometreye çıkartmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Ankara ve İstanbul gibi iki büyük metropol şehrin arasında yer alarak jeopolitik bir öneme sahip olan Bolu, doğa sporlarının merkezi olma yolunda hedefine emin adımlarla ilerliyor. Belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra çevre ve doğaya uyumlu çalışmaları ile de adından sıkça söz ettiren Bolu Belediyesi, doğal güzellikleri ile ünlü şehri doğa sporları alanında Türkiye’nin ve dünyanın merkezi yapmak için çalışmalarına hızla devam ediyor.
3 yıl önce başlayan çalışmalar sonrasında şu ana kadar bin 675 kilometre doğal yürüyüş parkuru oluşturuldu. Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği’nin de destek verdiği çalışmalar sayesinde bu uzunluk yıl sonu itibariyle 2 bin kilometreye çıkacak.
Güzergâhlarda güvenlik önlemleri alındı
Bin 675 kilometre mesafeli doğal yürüyüş parkurunda ise uzunlukları 6-30 kilometre ve zorluk dereceleri 1-6 arasında değişen 159 adet yürüyüş yolu, 18 adet bisiklet yolu bulunuyor. Bunun yanı sıra mevcut güzergâhların tamamı GPS (küresel konum belirleme sistemi) ile kayıt altına alınarak gerekli güvenlik önlemleri için işaretleme ve yön tabelaları da dikildi.
Her hafta farklı bir organizasyon yapılıyor
Bolu Belediyesi’nin oluşturduğu yürüyüş parkurlarında trekking yapmak, hem de doğasıyla ünlü şehrin saklı güzellikleri keşfetmek üzere Türkiye’nin dört bir yanından, hatta dünyanın birçok noktasından doğaseverler Bolu’ya akın ediyor. Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği, Bolu Belediyesi’nin destekleriyle yıl içerisinde sürekli olarak yürüyüş organizasyonları yapıyor.