Bolu Belediyesi tarafından başlatılan ‘Dört Mevsim Bolu’ projesi kapsamında sonbaharda başlayan ve her mevsimde Bolu’da yaşanan doğal güzellikleri yansıtacak olan film projesinin ikincisi ‘Dört Mevsim Bolu-Kış’ tamamlandı.

Bolu Belediyesi’nin şehrin doğal güzelliklerini 4 mevsimde dünyaya tanıtmak için başlattığı ’Dört Mevsim Bolu’ film projesinin ikincisi olan ‘Dört Mevsim Bolu-Kış’ tamamlandı. Turizmde dünya markası olacaklarını belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Öncelikle en büyük iki zenginliğimizle işe başladık. Biri Köroğlu, diğeri de her mevsim bambaşka güzellikleri yaşatan muhteşem tabiatımız. Bolu’yu turizmde cazibe merkezi yaparken, kentin sahip olduğu tüm zenginlikleri de koruyacağız" dedi.

‘Dört Mevsim Bolu’ projesi kapsamında Bolu’nun tüm ilçelerinde çekimler yapıldığını ve sahip olunan değerlerin artık farkına varılması gerektiğini ifaden eden Yılmaz, "Bolu, dünyada her mevsimin en güzel görüntülerinin yakalanabildiği ender yerlerden biri. İlk olarak sonbahar filmini yaptık. Sonbaharda yapılan çekimlerle ortaya çıkan ilk tanıtım filmi de ‘sonbahar en güzel Bolu’da yaşanır’ dedirtti herkese. Çok olumlu tepkiler aldık. Hatta Bolu’da yaşayanlar bile ‘burası Bolu mu’ cümlesini kurdu. Biz sahip olduğumuz değerlerin artık farkında olmalıyız. Cennet gibi topraklara sahibiz. Biz bu muhteşem hazinemize sahip çıkmalıyız. Bu zenginliklerimizi dünyayla paylaşmalıyız. Ama koruyarak, kollayarak Kış filmimiz de Bolu’da bu mevsim yaşanan güzellikleri yansıtıyor” şeklinde konuştu.

‘Dört Mevsim Bolu-Kış’ filminin keyifle izleneceğine inandığını belirten Başkan Yılmaz, şunları söyledi:

“Bolu’da her mevsimin tadı, güzelliği farklıdır. Bu filmimiz, bir kış masalı gibi. Dört Mevsim projesi bahar çekimleriyle yoluna devam edecek. Bolu’da daha tanıtılacak nice doğal zenginliğimiz var. Gelecek kuşaklar için bunlara sahip çıkacağız. Bolu’yu zenginleştireceğiz, turizmden para kazanır hale getireceğiz. Adım adım tüm hedeflerimizin hepsini hayata geçireceğiz.”

İngilizce, Rusça, Arapça versiyonları da yapılacak tanıtım filmleri ile Türk Cumhuriyetlerinden Rusya’ya, Avrupa’dan tüm dünyaya Bolu’nun doğasının aktarılarak tanıtılması hedefleniyor. Önümüzdeki günlerde ilk olarak İngilizcesi gerçekleştirilecek sonbahar ve kış filmleri, turizm büroları, acentalar, Türkiye’nin tanıtımı konusunda çalışan STK’lar, elçilikler gibi çok sayıda kuruluşa gönderilmeye başlanacağı öğrenildi.