İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi törenle hizmete açıldı.
Bu yıl 27’ncisi düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri’nin 2’nci gününde yapılan açılış Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Açılışa, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hayri Çoşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti, Kent Konseyi Üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, “Bu yolda aksaklıklarla karşılaştık. Sayın Milletvekilimiz Ali Ercoşkun’un verdiği büyük desteklerle bu hedefimizi gerçekleştirmeyi başardık ve bu törenle açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese, tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.
İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, "Sağlık Bakanımızla bir görüşmemde şahsıma, ‘Ahmet Bey merak etmeyin, Kamu Hastaneleri Birliği uygulaması ile Bolu’ya çok daha iyi sağlık hizmeti verilecektir’ demişti. Bolu’da sağlıkta örnek uygulamalara, başarılı çalışmalara imza atıldı. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi’nde servislerin açılmış olması nedeniyle Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yöneticilerini kutladı ve yatırıma katkılarından dolayı Milletvekili Ali Ercoşkun’a teşekkür etti.
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ise, “Merkez Ünite Acil Servisi’ni 2015 yılı sonuna dek açacağımızın sözünü vermiştik ve bu sözümüzü tuttuk. Şu anda ise, Merkez Ünite de tüm branşlarda poliklinik hizmeti vermenin yanı sıra tam donanımlı sağlık hizmeti vermeye başladık. Ayrıca fizik tedavi hizmeti de bu tesiste verilecek ve bir kat tümüyle bu alana ayrılmış durumda. Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde de ciddi boyutta sağlık hizmeti veriliyor. Uluslararası sağlık noktasında da Bolu’nun yurtdışına bakan önemli unsurlarından bir tanesi” dedi.
Vali Aydın Baruş ise, “Katkılarından dolayı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yöneticilerine, tüm sağlık çalışanlarımıza, Belediye Başkanımıza, Milletvekilimiz Sayın Ali Ercoşkun’a ve buraya sağladığı destekle çok büyük yardımlarda bulunan Ahmet Müçteba Albayrak beyefendiye, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, Merkez Ünite’nin yenilenen yüzünü yerinde inceledi. Ameliyathane, sterilizasyon, yoğun bakım ve yataklı servislerin yanı sıra fizik tedavi ve rehabilitasyon ile ruh sağlığı ve hastalıkları yataklı servislerini gezen davetliler, büyük hayırsever İzzet Baysal’ın fotoğraflarıyla donatılan duvar resimleri önünde günün anısına objektiflere poz verdiler.