Türk kültürü ve sanatı yansıtarak kardeşlik sembolü olacak dev Köroğlu heykeli yarışmasında Kazak ekibin eseri birinci oldu.
Bolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, MHP İl Başkanı Adem Evcil, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu, Ekrem Çetinkaya, Zerrin Biçen, il müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali, dördüncü kez Türk Dünyası’nı Bolu’da bir araya getirdi. Türk kültürünü ve sanatını yansıtacak ve kardeşlik sembolü olacak dev Köroğlu Heykeli için ilk adım atıldı. Köroğlu Heykeli, Müze, Araştırma ve Kongre Merkezi için açılan uluslararası tasarım yarışmasını Kazak Mimar Yedil Tussibbekov ve Heykeltraş Murat Mansurov’un imzasını taşıyan eser kazandı. Bolu’yu gerçek anlamda Türk dünyasının buluşma noktası haline getireceklerini vurgulayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Yaratıcılıklarını Türk Dünyası’nın sembolü olacak Köroğlu Heykeli için ortaya koyarak yarışmamıza katılan tüm mimar ve heykeltıraşlarımıza müteşekkiriz. Ayrıca Uluslararası düzeyde isim yapmış isimlerden oluşan ve hepsi birbirinden ünlü ve değerli jüri üyelerimiz de şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Törende Ankara-İstanbul TEM Otoyolu’ndan da görülebilecek büyüklükte 30 metre yüksekliğinde olması öngörülen Köroğlu Heykeli için açılan Uluslararası tasarım yarışmasının sonuçlarını Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov birlikte açıkladı. Jürinin yaptığı değerlendirmenin sonunda Kazakistan’dan Mimar Yedil Tussibbekov ve Heykeltraş Murat Mansurov’un imzasını taşıyan eser birinci seçildi.
Türkiye’den Mimar İbrahim Bakır ve Heykeltraş Murat Oğuz’un eseri ikinci olurken, Özbekistan’dan Mimar Abdukakhor Turdiv ve Heykeltraş Tulyagan Tadjıkhodjaev eseri ise üçüncü oldu. Birinci mansiyon ödülünü Türkiye ekibinden Mimar İbrahim Bakır ve Heykeltıraş Özcan Özkarakoç’un eseri alırken, ikinci mansiyon ödülünü Azerbaycan’dan katılan Mimar Elbay Gasımzada, Mimar Jahid Alizade, Mimar Maksud Mammadov ve Heykeltıraş Omar Eldarov’un eseri aldı. Yarışmada Türkiye heyetinden Mimar Latif Rustemov ve Heykeltıraş Sait Rüstem’in eseri ise üçüncü mansiyon ödülüne layık görüldü.