Türkiye’de, sportif olta balıkçılığını tanıtarak, sevdirmek ve gelişmesine katkı verip olta ile balık avlanmayı özendirmek amacıyla ASOF tarafından geleneksel olarak Bolu Gölköy Barajı’nda düzenlenen yarışlar sona erdi.
Bolu Gölköy Barajı’nda Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) tarafından 8’incisi düzenlenen Türkiye Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Etkinliklerin ödül törenine katılan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Türkiye’nin birçok yerinde yarışmaya katılan amatör balıkçılar, balıkçılığı Türkiye’ye sevdiren ve aynı zamanda göllerimizin korunmasında gayret gösteren dostlarımıza 3 yıldır Bolu’yu tercih etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dışarıdan bakıldığında Bolu su kaynakları ile zengin görünür. Buradan su alalı 10 yıl oldu. Daha önceden Bolu kuyu suyu içiyordu. Buradan aldığımız suyu arıtıp içiyoruz. Ama Bolu’ya kaynak sularını getirmek için çalışma başlattık. İnşallah önümüzdeki süreçte göllerimizin daha dolu olmasını sağlayacağız. Ayrıca yeni göletlerinde oluşturulması için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Su kaynaklarının fazla olması hayatın devamı için çok önemli. Suların kalitesi hem su canlıları için ve bizler için çok önemli. Bu konuda en duyarlı sizlersiniz. İnşallah sizlerin bu duyarlılığı ile göllerimizin daha kaliteli olmasını sağlamaya çalışacağız. Bolu’da şuan 200 kadar göl ve göletimiz var. Bu her yıl artıyor. %65 ormanlarla kaplı olduğu içinde Bolu çok özel bir yer. Biz sporun her branşının kamp merkezinin Bolu olmasını istiyoruz" dedi.
Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Serkan İnanç Başkan Yılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket ve madalya taktim etti. Konuşmalarından ardından yarışmanın sonunda, en büyük balığı ve en çok balığı yakalayan sporculara ödülleri verildi.