Bolu’da, ailevi sorunlar nedeniyle sokakta kalan kimsesiz adama Bolu Belediyesi sahip çıktı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Onun yüzünün gülmesini sağlayabiliyorsak, ne mutlu bize” dedi.
Bolu’da, ailesi ile sorunlar yaşayan 53 yaşındaki Şaban Kara evsiz kaldı. Kara’nın durumundan haberdar olan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, hasta ziyaretleri kapsamında Köroğlu Mahallesi’nde ziyaret ettiği çaresiz adama sahip çıktı. Başkan Yılmaz’ın talimatı ile Karaköy Mahallesi’ndeki 1. Etap TOKİ Kapalı Semt Pazarı’nın bitişiğinde bulunan tek katlı konutu yeniden dizayn eden belediye yetkileri, 53 yaşındaki Şaban Kara’yı buraya yerleştirdi.
Kira ödemeden barınacağı bir evi olan yaşlı adama evin anahtarını ise Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz teslim etti. Yılmaz, “Tabi sıkıntılar dolayısıyla ailesi bırakıp gitmiş, tek başına kalmış. Bizde onu bu zor durumda bırakamadık. Buradaki pazaryerin yanındaki küçük yeri yeniden dizayn ederek yaşanılacak bir hale dönüştürdük. Şimdide anahtarını teslim ediyoruz, güle güle otursun. Önemli olan zor durumda insanların elinden tutabilmektir. Onun yüzünün gülmesini sağlayabiliyorsak, ne mutlu bize” diye konuştu.
Şaban Kara ise, zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, “Ben başkanıma çok teşekkür ediyorum. Başkanımızdan Allah razı olsun. Çok memnun oldum. Kendimi artık daha iyi hissediyorum” diye konuştu.