Bolu’da Demokrasi Meydanı ile Yukarıçarşı Mahallesi arasında bulunan yürüyen merdivenlere kötü niyetli kişi veya kişilerce atılan metal cisimler elektrikli merdivenlerin sık sık arıza vermesine neden oluyor. Bolu Belediye ekipleri tarafından merdivenlerde yapılan bakım, onarım ve kontrollerde farklı ebatlarda bir avuç metal vida ile bazı materyaller bulunduğu ve merdivenlerin bu nedenle de arıza verdiğini tespit edildi.
Bolu Belediyesi tarafından 2012 yılında özellikle yaşlı, hamile ve engelli vatandaşların kesintisiz ve daha rahat ulaşımlarını sağlamak amacıyla Yukarıçarşı Mahallesi ile Demokrasi Meydanı arasındaki bağlantı noktasına yürüyen merdiven yapıldı. Yürüyen merdivenler kötü niyetli kişilerin hedefi haline geldi. Rutin bakım ve onarımları Bolu Belediyesi ekipleri tarafından yapılan yürüyen merdivenler basamakları sürekli olarak dönen bir düzenek üzerine yerleştirilerek, elektrikle çalışan merdivenlerde her defasında metal parçaların sıkıştığı ve bu nedenle de sistemin arıza verdiğini tespit edildi.
Bir avuç vida bulundu
Belediye ekipleri tarafından Cuma günü merdivenlerde yapılan son bakım, onarım ve kontrollerde farklı ebatlarda bir avuç metal vida ile bazı materyaller bulunduğu, merdivenlerin de bu nedenle arıza verdiği tespit edildi. Belediye yetkilileri, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyarırken, bu tür olayları yapanların görülmesi durumunda polis veya belediye yetkililerine haber verilmesi istendi.