Burdur’da Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyetin 93. kuruluş yıldönümü kapsamında Burdur Valisi Şerif Yılmaz, tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulünün ardından kutlama töreni Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlik ile devam etti. Törende, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı P. Albay Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz halkı selamladı. Selamlamanın ardından Burdur Valisi Şerif Yılmaz, “Bugün Türk Milleti olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yıldönümünü büyük bir heyecan ve büyük bir kıvançla, ancak buruk bir şekilde idrak ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye götürebilmek adına geride kalan 93 yıllık süreçte, çok büyük mücadeleler verilmiş ve bunun sonucunda çok büyük kazanımlar elde edilmiştir” dedi.
Gençlere Seslendi
Konuşmasının devamında gençlere seslenen Vali Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini koruma, yaşatma ve yüceltme görevini ulusumuzun geleceği, göz bebeğimiz gençlerimize kutsal bir görev olarak vermiştir. Bu kutsal görevin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda vatan, millet ve bayrak sevgisi ile yetiştirilen, gençlerimizin güçlü ellerinde, sağlıklı kafalarında ve inançlı yüreklerinde en iyi şekilde yerine getirileceğinden kuşkumuz yoktur. Bu bilinçle gençliğimizin, ülkemizde olduğu kadar, dünyada da söz sahibi olmasını ve kendileri için yapılan büyük yatırımlara layık olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzünü ağartmaya devam etmelerini temenni ediyorum. Birer kahramanlık ve gurur abidesi olarak yaşamlarını sürdüren gazilerimize de minnettarlığımızı ifade ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünün Vatanımıza ve Milletimize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Şehit Annesi Vesile Alyanak ve Şeker Ortaokulu öğrencisi Yiğit Özcan şiir okudu. Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç, masa tenisi ve atletizm turnuvalarında dereceye giren sporculara ödülleri Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül Töreni’nin ardından Tören Birlikleri ve Öğrenci Grupları resmi geçiş yaptı.