Burdur’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne binlerce vatandaş katıldı. Burdur merkez Köprübaşında toplanan binlerce vatandaş, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mehter Takımı’nın eşliğinde Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Burdur protokolü ellerinde Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting alanına yürüdü. Miting Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okundu. Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak’ın şehitler için dua ettiği programda Kur’an-ı Kerim okundu.
Burdur’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin devamında protokol konuşmaları yapıldı. Mitingde ilk konuşmayı yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Başta Sayın Valim olmak üzere, ilk günden itibaren ve tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir şekilde, herhangi bir şekilde bu darbe girişimine, bu aşağılık, hain saldırıya destek olmayan Burdur Halkı’na yürekten teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “1923 yılından itibaren tutmaya başladığımız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin devamı için bundan sonra da her daim nöbette olacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
Türkiye’nin yeni kapısının, İstanbul Yenikapı’da açıldığını ifade eden "İstanbul Yenikapı’da Türkiye’mizin yeni kapısının açılacağı bir günü yaşıyoruz. 15 Temmuz işgal, iç savaş ve kanlı girişimin ertesinde Türk Milleti’nin gösterdiği, bu destan yazılacak meydanlarda, Allah’ın izniyle o gecede destan yazanları rahmetle, şükranla, minnetle anıyorum” diye konuştu.
AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Reşat Petek ise şöyle konuştu; “Vatanımız kutsal, bayrağımız kutsal, devletimiz kutsal, milletimiz kutsal, bu kutsal emanetleri 23 Nisan 1920’de ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ düsturuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kazandığımız Kurtuluş Savaşı ile bugünlere geldik.”
Şehit Ailelerine Bayrak Takdimi
Demokrasi ve Şehitler Mitinginde, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, konuşmasını yapmadan önce Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde darbecilerin Özel Kuvvetler Komutanlığında şehit ettiği Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Burdur Devlet Hastanesinde hemşire olarak görev yapan kız kardeşi Elif Serin ile FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı’nda Özel Harekat Daire Başkanlığını bombalaması sonucu şehit düşen polis memuru Akif Altay’ın annesi Fadime ve eşi Gülsüm Altay’a Türk Bayrağı hediye etti. Bayrak takdimi sonrası konuşan Vali Yılmaz, “Hepsine minnet ve şükranlarımızı ifade ediyorum. Bu vesile ile biraz önce canlarını uğruna feda ettikleri bayrağımızı şehitlerimizin ailelerine verdik. Sadece Burdur’da yaşayan aile eşrafına verebildik. Bunun yanında gözünü kırpmadan hayatını feda eden aziz şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalan ailelerine, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yine yaralanan gazilerimiz var. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.
‘15 Temmuz’un Hasan Tahsin’i Başçavuşumuz Ömer Halis Demir’dir’
1919’da Kordonboyu’nda ilk kurşunu sıkarak Türk direnişini başlatan Hasan Tahsin’i hatırlatan Vali Yılmaz, 15 Temmuz’un Hasan Tahsin’inin, darbecilere ilk kurşunu sıkan Başçavuş Ömer Halisdemir olduğunu vurguladı. Vali Yılmaz, “Hani hepimiz biliriz Hasan Tahsin ilk kurşunu sıkan. Bana göre olayın olduğu andan itibaren düşündüğüm 15 Temmuz’un Hasan Tahsin’i Başçavuşumuz Ömer Halisdemir’dir. Kendisine bu milletin şükranlarını ifade ediyorum. Ruhu şad olsun. Yine yıllarca terörle mücadele için doğuda ve güney doğuda özellikle gece gündüz demeden bu hain teröristler ile çarpışan ve sonunda içimizdeki hainler ile çarpışarak şehit olan Akif Altay kardeşimi de Allah’tan Rahmet, ailelerimize, tüm yakınlarına ve Burdur’umuza sabırlar diliyorum” dedi.
‘Onların Adına Burada Köpeklik Yaptıkları İçin, Köpeğin Sahibi Buraya Gelmez’
FETÖ’nün arkasında bulunan ülkelere taşeronluk yaptığını dile getiren Vali Yılmaz, “Elinde bayrağı, kalbinde imanından başka bir şey olmayan, bu hainlere dur demek için bir emir ile sokağa dökülen o aziz milletin üzerine, İsrail’in, Filistinli Müslümanların üzerilerine bomba yağdırdıkları gibi, kurşun sıktıkları gibi, ne gariptir ki bunu Müslümanız diyenler yaptılar. Elinde bayrağı kalbinde imanından başka bir şeyi olmayan insanlarımıza bomba yağdırdılar kurşun sıktılar. İsrail’den senin hiç bir farkın yok. Çünkü sen onun adına taşeronluk yapıyorsun. Onun arkasında bulunan ülkeler adına taşeronluk yapıyorsun. Onun içindir ki, geçen Sayın Cumhurbaşkanımızda ifade etti. Avrupa’dan hiç bir ülke gelmedi dedi. Geçen gün de söylemiştim gelmezler. Çünkü onların adına burada köpeklik yaptıkları için bu köpeklerin sahipleri buraya gelmez” diye konuştu.
Köpeklik Yapanlarla Selamınızı Kesin, Alışveriş Yapmayın!
Burdur’daki vatandaşların FETÖ ile bağlantılı olan kişilerle selamlarını kesmelerini ve alış veriş yapmamalarını isteyen Vali Yılmaz, “ Siz Burdurlu hemşerilerimden istediğim şudur; bunlara köpeklik yapanlar ile selamınızı kesiniz. Bunlara köpeklik yapanlar ile ticaret ve alışveriş yapmayınız. Çünkü yaptığınız her alışveriş benim Müslüman kardeşime, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıma bomba olarak dönüyor. Benim kardeşime kurşun olarak döndü. Bunların yetiştirdikleri bunları yaptılar” ifadelerini kullandı.
Burdur’daki FETÖ soruşturmaları
Burdur’da devam eden FETÖ soruşturmaları hakkında vatandaşları bilgilendiren Burdur Valisi Şerif Yılmaz, “Kamuda çalışan 480 personeli bu örgütle bağlantılı olması gerekçesiyle açığa aldık, soruşturmalar devam ediyor. Soruşturmalar sonunda, bunlar kesinleşirse, devletle irtibatlarını keseceğiz. Benim şehidimin kanı yerde yatarken, bu hainin çocuğunu ben düşünmek zorunda değilim.Benim şehidimin anası ağlarken, onun anasının ağlamasını ben hiç düşünmem, onun içinde devlet gerekli cezayı ve yaptırımı hem cezai olarak, hem de idari olarak hiç kimsenin endişesi olmasın, çok net bir şekilde uygulayacaktır. Burdur’da da bunu uygulayacak olan bizleriz, çok şükür gözümüzü kırpmadan da yerine getiriyoruz. Şuan itibariyle 18 adet gözaltında bulunan, bunlara destek verdikleri gerekçesiyle adli mercilerimizce göz altında tutulan kişi var. Yine 15 Temmuzdan bugüne kadar kamu ve sivilde toplam 77 kişi gözaltına alındı ve mahkeme tarafından tutuklama kararı verildi. Şuanda ceza evinde gerekli hesabı yavaş yavaş ve tek tek vermeye başladılar. Ben ilk günde söylemiştim. Burdurlu hemşehrilerim gerçekten örnek bir davranış gösterdi. Bütün siyasi partilerimiz, bütün sivil toplum örgütlerimiz, içimize gelseler de o bir kaç münafık dışında tüm Burdurlu hemşehrilerimiz tek yumruk oldu, tek ses oldu, tek nefes oldu, hep beraber buradan bu hainlere geçit vermeyeceğimizi haykırdık. Haykıran tüm hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Vali Yılmaz, konuşmasını 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na destek olmak için vatandaşları davet ederek sonlandırdı.
Yenikapı Mitingi Dev Ekranda İzlendi
Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve protokol mensuplarının konuşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’na kurulan dev ekranda Yenikapı Mitingi izlendi. Burdurlu vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve siyasi parti liderlerinin konuşmalarını dinleyerek, alkışladı.
Yenikapı Mitingi sonrası Burdur Valisi Şerif Yılmaz Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Reşat Petek, Garnizon Komutanı P. Albay Hakan Tutucu, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İlçe Belediye Başkanları, ellerinde Türk Bayrakları ile sahneye çıkarak Burdur Halkı’nı selamladı.