Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün düzenlediği "Şairin Şiir Evreni" programları devam ediyor.
"Şairin Şiir Evreni"ne katılan Afşar Timuçin, “Şiirde gündelik dil kullanmayız. Dili iyi kullanamayan şiir yazamaz” dedi.
Timuçin, “Aşk Güzeldir” adlı şiirini de seslendirdi. Şiirin söz sanatları arasında özel bir yeri olduğunu belirten Afşar Timuçin, “Şiirin dili diğerlerinden farklıdır. Romanda ve öyküde günlük dil kullanılır, ancak şiirde kullanılmaz. Bütün sanatlar gibi şiir sanatı da duygu ve düşünce bütünü üzerine kurulmuştur. Roman ve öyküde de böyledir, ancak aradaki fark şiirin çok özel bir ifade yöntemi olmasıdır. Bu yüzden gündelik dille şiir yazanların şiirleri ilgi görmez. Gündelik anlamların dışında anlamlar yüklüyoruz ve bir araya getirdiğimizde çok özel bir anlatım biçimi oluşur. Bu yüzden duygu ve düşünce aşılayıcısı olarak her şiir bize çok özel bir dil ile kendini sunar. O dili kullanamıyorsak şiir yazamıyoruz, o dili anlayamıyorsak şiiri anlayamıyoruz ve sevemiyoruz” şeklinde konuştu.
Uzun yıllar Fransız filolojisi ve felsefe öğrencisi olduğunu söyleyen Timuçin, “Bu yüzden Fransız şiirine daha yakın oldum. Benim için Fransız Edebiyatı, çok ışık tutucu bir edebiyat oldu. Dünya şiirine çok yenilikler getirdi. Şiirde taklit çok kötü bir şeydir. Fransız şiirinden etkilendim, ama onları taklit etmedim” ifadelerini kullandı.
Bir okuru, Afşar Timuçin’in ‘Denizin Beklediği’ adlı şiirini bestelediğini belirterek, seslendirmek istediğini söyledi. Gitarıyla sahneye çıkan genç okur, bestesini Timuçin ve konuklar için seslendirdi.