AK Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin,“15 Temmuz gecesinde Milletimizin iradesine karşı harekete geçen güçler bu milletin kararlı duruşu ile geri püskürtüldüler. Ülkemize geçmiş olsun” dedi.
Milletvekili Hüseyin Şahin, beraberindeki heyetle birlikte dün saat 11.00’de İTSO’yu ziyaret etti. İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen milletvekili Şahin, ziyaret amacının yeni ekonomik paket olmasına rağmen 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimi nedeniyle bu görüşmeyi ileri bir tarihte gerçekleştireceklerini söyledi.
Ziyaretten memnun olduklarını söyleyen İTSO Başkanı Metin Anıl, 15 Temmuz’da başlayan darbe girişimine karşı Türk Milletinin büyük cesaret ve kararlıkla direnerek geri püskürttüğünü söyleyerek “Millet iradesine ipotek koymak isteyenlere hiçbir zaman prim vermedik. Bugünde aynı kararlılıktayız. Milletimize geçmiş olsun. O gece şehit olanlara Allah’tan rahmet temenni ediyorum, yaralananlara da acil şifalar diliyorum” dedi.
“Demokrasimiz kutsaldır”
AK Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin “Sayın Başkanımız Metin Anıl’ın da ifade ettiği gibi, 15 Temmuz gecesinde Milletimizin iradesine karşı harekete geçen güçler bu Milletin kararlı duruşu ile geri püskürtüldüler. Ülkemize geçmiş olsun” dedi. Şahin, Millet iradesine kastedenlerin Millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’ye bomba yağdırdığını, darbeye direnen silahsız sivilleri, darbeye karşı çıkan asker ve polisleri şehit ettiğini söyledi. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın çağrısıyla Milletimiz iradesini korumak için canını hiçe sayarak sokağa fırladı. Bizde halkımızla birlikte İnegöl meydanında toplanıp darbeye direndik. Darbeye karşı çıkan polisler ve silahlı kuvvetlerimiz kararlıkla mücadele ettiler. Siyasi partilerimizin genel başkanları sağlam bir duruş sergilediler. Gazi meclisimizin Milletvekilleri üzerlerine yağan bombalara aldırmadılar. Medyamız her türlü tehdide rağmen sürdürdüğü yayıncılıkla tüm dünyaya örnek oldu. Darbe girişimi sırasında güvenlik güçlerimiz ve sivil halkımızdan şehitler verdik. Yaralananlar oldu. Milletimiz çok büyük bir tehdidi azim ve kararlı duruşuyla geri püskürttü. Şimdi yaralarımızı sarmanın ve birbirimize daha sıkı sarılmanın zamanıdır” diye konuştu.