Nilüfer Belediyesi’nin 11 Nisan’da görüşülen Faaliyet Raporu’na Kabul oyu veren Adalet ve Kalkınma Partili Meclis üyeleri, Mayıs ayı olağan toplantısında kendi oylarının ret olarak tutanaklara geçirilmesini istedi. Ancak bu talep hukuki gerekçe olmadığı için kabul edilmedi.
Bursa’nın Nilüfer Belediyesi’nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nun Nilüfer Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi kanadında çıkan tartışmalar Mayıs ayı Meclis toplantısına da yansıdı. Nilüfer Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısının ikinci oturumu, Başkanvekili Nilgün Berk başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında gündeme geçilmeden önce söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı, “11 Nisan Pazartesi günü yapılan Nilüfer Belediye Meclisi toplantısında görüştüğümüz faaliyet raporuna ait AK Parti grubunun oylama kararının ret olarak tutanaklara geçmesini meclisimize sunuyorum” dedi.
Kavurmacı’nın talebine yanıt veren Başkanvekili Nilgün Berk, taleplerinin hukuki gerekçesi bulunmadığını söyledi. Berk, “O gün itibariyle faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edilmişti ve 15 Nisan 2016 tarihinde de ilgili karar Kaymakamlık’a gönderilerek kesinleşti. Eğer bu bir maddi hata olsaydı biliyorsunuz sonraki Meclis toplantılarında maddi hataların düzeltilmesi söz konusu olabiliyor. Ancak burada herhangi bir çekince veya ret gerekçesi belirtilmeksizin oy birliğiyle kabul edildiğinden bu talebinizin hukuki bir gerekçesi bulunmamaktadır” yanıtını verdi.
NİLÜFER’İN ÇEVRE VE ULAŞIM SORUNLARI ARAŞTIRILACAK
Nilüfer Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda birçok gündem maddesi ve önerge de görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, Marmara Bölgesi ve Nilüfer’i etkileyen 2009 yılı onaylı 1/100000 ölçekli İstanbul İl Çevre Düzeni Planı olan ve merkezi idare, kamu kurum ve kuruluşları tarafından da desteklenen planın Bursa ve Nilüfer’e getireceği çevre, hava, ulaşım ve trafik sorunlarını araştırılması amacıyla Araştırma Komisyonu kurulması önergesi de görüşüldü.
Nilüfer Belediyesi’nin kurucu başkanı olan Ziya Güney koordinatörlüğünde, Nilüfer Belediyesi Meclis Komisyonları Başkanları olan Hanife Demirezen Güler, Ferhat Yıldırım, Atakan Çorbacı, Nilgün Berk, Rahşan Duygu Tursun, Pınar Göz ve Turgay Erdem’den oluşacak ‘Araştırma Komisyonu’ kurulmasına ilişkin önerge, oy çokluğuyla kabul edildi.
Mecliste ayrıca Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, Tekirdağ Malkara Belediyesi ve Kastamonu Daday Belediyesi ile ‘Kardeş Şehir’ protokolü yapılması için de yetki verildi.