Altın Karagöz Dansları Yarışması Bursa’da başladı.
30. Uluslar arası Altın Karagöz Halk Dansları yarışması Bursa Kültür Park açık hava tiyatrosunda start aldı.
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından, ’55. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen ’30. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na 23 ülkeden 700 dansçı ve müzisyen katıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından ‘55. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında düzenlenen ‘30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, 7-12 Temmuz tarihleri arasında kentte çeşitli etkinliklerle sürecek.
Bursa Kültür Park açık hava tiyatrosunda akşam saat 09’ da başlayan yarışmanın ilk açılış ve yarışma gösterisini Türkiye adına Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları topluluğu yaparken, 23 ülkeden katılan diğer gurup ve topluluklar renkli görüntüler sergileyerek gösterilerini yaptı. Bu yıl Bursa 23 ülkeden yüzlerce dansçıya ev sahipliği yaparken, Bu yıl ilk kez Bursa’nın 17 ilçesinde gösterilerin düzenleneceği festival 12 Temmuz’a kadar devam edecek.
Dünyanın tüm renklerini buluşturan festivale halk dansları ekipleri katılarak yöresel danslarını ve kültürlerini tanıtırken, Vatandaşlar festivale büyük ilgi gösterdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı programda Kültür Park Açık Hava Tiyatrosu doldu taştı.