Yıldırım Belediyesi, Ankara yolunun altındaki 6 mahalleye modern görünüm kazandıracak.

İlçenin yüzde 33’nü kentsel dönüşüme dâhil eden Yıldırım Belediyesi’nin dönüşüm projeleriyle Ankara yolunun altında yer alan Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerinin çehresi değişecek. 4 milyon 185 bin 200 metrekarelik alanda gerçekleştireceği plan ve uygulamalar 102 bin 825 kişinin (12 bin 192 aile) hayatını değiştirecek. Yeni ulaşım aksları, yeşil bantlar, güvenli konutlar, ticari alanların yer alacağı bölgeye; 5 anaokulu, 11 ilkokul, 8 ortaokul, 6 lise, 19 dini tesis ve 4 aile salığı merkezi yapılacak.

Hak sahipleri ile görüşülerek vatandaşların mevcut binalarının değerinin yeni projelerde korunacağının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ülkemizin ve şehrimizin çok ciddi bir deprem gerçeği var. İnsanlarımız için güvenli yaşama alanları inşa edeceğiz. Spor tesisleri, yeşil alanlar, meydanlar gibi sosyal donatı alanlarıyla taçlandıracağız. Bunları gerçekleştirirken temel önceliklerimizden birisi de vatandaş rızası olacak. İnsanlarımıza projelerimizin onların refah seviyelerini yükselteceğini, bu projelerin kendi yararlarına olduğunu anlatacağız” diye konuştu.

Yavuzselim, Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat ve Çınarönü mahallerinde uygulanacak projelerin planlarının tamamlanarak Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sunulduğunu aktaran Başkan Edebali, “Yeni yapılaşmayla birlikte 48 bin 739 metrekare olan eğitim alanı 129 bin 420 metrekareye, bin 399 metrekare olan sağlık alanı 17 bin metrekareye, 89 bin metrekare olan yeşil alan 367 bin metrekareye, 17 bin metrekare olan sosyal tesis alanı 41 bin metrekareye ve 25 bin 200 olan ibadethane alanı ise 39 bin 700 metrekareye çıkacak. Böylece eğitim alanlarımız yüzde 165, sağlık alanlarımız yüzde 1115, yeşil alan miktarımız yüzde 312 artmış olacak. Böylece bölge Bursa’nın en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline gelecek” ifadelerini kullandı.