Bursa’da bir alışveriş merkezi çalışanları işaret dilini öğrendi. Osmangazi Halk Eğitim Merkezi’nin verdiği işaret dili eğitimini başarıyla tamamlayan AVM çalışanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden sertifikalarını aldı.
Alışveriş merkezi yönetimi “iki elin sesi var” sloganıyla yola çıkarak çalışanlarına 6 ay boyunca engelli vatandaşlara daha iyi yardımcı olmaları maksadıyla Bursa Kent Konseyi ve Osmangazi Halk Eğitim Merkezi’nin de desteğiyle çalışanlara eğitim verdi. Eğitimlerini tamamlayan çalışanlar için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de iştirakiyle sertifika töreni düzenlendi. Bu tarz projelerin ülke genelinde örnek olacağını söyleyen Altepe, "Bugün güzel bir gün gerçekten örnek bir proje "iki elin sesi var" ve bu her alanda örnek olacak. Alışveri merkezlerimizde, çarşılarımızda örnek olacak model olacak güzel bir proje güzel bir eğitim. Ve Türkiye,mizin geldiği seviyeyi en güzel şekilde gösteriyor. Bursa hızla değişiyor ve Türkiye hızla gelişiyor. Eskiden özürlü vatandaşlarımız, engelli çocuklarımız sakatlıklarını saklarlardı. Evlere dört duvar arasında yaşarlardı ve bundan dolayı aileler utanırdı. Ve bunlarda artık tarihe karıştı, şehirlerimiz buna göre dizayn edilmeye başlandı. Bursa bir tarih başkenti ve kültür, medeniyet başkenti. Bu şehirden dünyaya medeniyet öğretildi" dedi.
Son yıllarda engelli vatandaşların alışveriş merkezlerini çok sık ziyaret ettiklerini ve onlara daha kaliteli bir hizmet vermeyi hedeflediklerini söyleyen Zafer Plaza Alışveriş Merkezi Müdürü Murat Sözmez, “Alışveriş merkezimizde son dönemlerde özellikle işaret dili kullanarak birbirleriyle iletişim kuran ziyaretçilerimizde önemli bir artış olduğunu gözlemledik. Kent Konseyi ve Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ile birlikte projenin başlangıç aşamasını tasarladık. Alışveriş merkezimizin mağaza çalışanlarına ve yönetici kadrolarına bu eğitimi verdik” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından sertifikaları AVM çalışanlarına verildi.