İnegöl Belediyesi ve Kültür Rotaları Derneği iş birliği ile hazırlanan “Avrupa’dan Türkiye’ye Yürüyoruz” projesi çerçevesinde İtalyan ve Yunan turistler İnegöl’e geldi.
Avrupa’dan Türkiye’ye Yürüyoruz projesi çerçevesinde İnegöl’ gelen 6 İtalyan ve 1 Yunan turist, gördükleri manzaralar karşısında adeta büyülendi. Evliya Çelebi yolundaki rotalarda yürüyüş yapan turistler, geceyi Dostum Projesi çerçevesinde yapılan Yeniceköy’deki konaklama tesisinde geçirdi. Gelen turistler, İnegöl’deki yürüyüş rotalarına hayran kalarak, memnuniyetlerini bütün Avrupa ülkelerinde turizm ofislerine bildireceklerini ifade ettiler.
3 günlük ziyaretin son akşamında Oylat’ta konaklayan misafirlere akşam yemeğinde Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürü ve Proje Koordinatörü Ensar Macit ve Kent Müzesi sorumlusu Önder Kılıç eşlik etti. İnegöl’ün her tarafının tabiat harikası olduğunu belirten turistler, İnegöl’e tekrar geleceklerini ve gittikleri her yerde de ilçenin tanıtımını yapacaklarını söylediler.
Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyaloğu adı altında ödeneği alınan proje kapsamında birçok yabancı turistin İnegöl’e gelmesi bekleniyor.