Bursa’da Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi bir grup genç, mahalle sakinlerini çeşitli enstrümanlar çalarak, Balkan ezgileri eşliğinde sahura kaldırdı. Vatandaşlardan aldıkları börek ve tatlılar ile birlikte polis merkezine giden gençler, emniyet ekipleri ile birlikte sahur yaptı.
Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Gülbahçe Mahallesi’nde dernek merkezinde toplanan Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençler, giydikleri Rumeli yöresine özgü kıyafetler ile tef, davul, darbuka ve klarnet eşliğinde Balkan müziklerini çalarak, yöresel şarkılar söyledi. Gençler, Gülbahçe ve Selamet mahallelerinde sokak sokak dolaşıp buralarda oturanları müzikler eşliğinde sahura kaldırdı.
Daha sonra gençler, mahallelinin ikram ettiği börek ve tatlıları Şehit Şerafettin Yılmaz Polis Merkezi’ne götürerek polislerle beraber sahur yaptı.
Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) Dernek başkanı Adem Serbest, "BURFEM Rumeli sahur etkinliğimiz 5 yıldır yapmış olduğumuz bir projedir. Maalesef emniyet mensuplarımıza, askerlerimize yapılan terör saldırılarını şiddetle kınadığımız için, bu hafta etkinliğimizi iptal edelim derken, böyle bir projeyi Emniyet Müdürümüzle, amirlerimizle, polis memurlarımızla birlikte sahur programı düzenledik. Birlikte sahur yemeği yedik. Halkın, ailelerimizin yapmış olduğu börekleri hep birlikte yedik. Emniyet mensuplarımıza ve askerimize yapılan saldırıları tekrar şiddetle kınıyor, ülkemizdeki birlik ve beraberliğin bozulmaması, bu Ramazan ayında da birlik ve beraberlik içinde olmasını temenni ediyor, emniyete ve askerlerimizle daha da bütünleşmek için Türkiye genelinde böyle organizasyonların olmasını istiyoruz” dedi.
Polis merkezi bahçesinde yenilen sahur yemeğine BURFEM Dernek Başkanı Adem Serbest, Dernekler İl Müdürü Osman Dikmen, RUMELİSİAD adına Emir Beşkardeş, Rumeli Federasyonu Genel Başkanı Reşat Çimsöken ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yemeğin ardından polis merkezindeki amir ve polisler, bu jestlerinden dolayı dernek başkanlarına, mahalleliye teşekkür etti.