Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın yakın gelecekte yeni otoyol projesi ve hızlı tren ile inanılmaz büyüyeceğini belirterek, "Geçmişte Balkanlar ve Anadolu’dan gelen göçlerde olduğu gibi şehrin gelişimi ve vizyonunu iyi okuyamazsak, Bursa kendi halinde büyür. En büyük ihtiyaç bir vizyon koymak. Eğer biz şehre nüfuz eder vizyon koyarsak, şehrin gelişimini ileriyel yönelik kolay planlarız. Kentsel dönüşümler ve yeni projelerle bunu yapıyoruz" dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, görevdeki 7.yılını Sukaypark’taki basın toplantısıyla basın mensuplarına anlattı. Yunuseli ve Demirtaş’ın bir cazibe merkezi haline dönüştürüldüğünü, Soğanlı Kentsel Dönüşüm birinci etapta 5.katların yükseldiğini, Kent Meydanı’nda 46 milyon liralık kamulaştırma yaptıklarını ve çalışmaların hızla ilerlediğini ifade eden Başkan Dündar, Demirkapı ve Hisar İçi’ndeki yeni projelerle tarih şehri kimliğini ayağa kaldırdıklarını söyledi.
Kendilerinin vaat değil icraat yaptığını kaydeden Başkan Dündar, "Bugün bizim yaptığımız altyapı çalışmalarıyla Yunuseli cazibe merkezi oldu. Şu anda 17 bin daireye oturma izni verdik. 70 bin kişilik nüfus yaşıyor. Planların ön gördüğü şekilde 146 bin kişi yaşayacak. Biz vaat etmiyor, hikaye anlatmıyoruz. İcraat yapıyoruz. Demirtaş Bölgesi bugün planlara uygun şekilde büyüyor. 2009 yılında 16 bin nüfus vardı. Bugün 60 bin kişiyi yaşıyor. 10 farklı bölgede kentsel dönüşüm hedefiyle yürürken, Soğanlı ve Demirkapı’da adımları attık. Bakanlıkla ortak projeleri başlattık. Soğanlı bölgesi hızla büyüyor. Kent Meydanı Bursa’nın gerçek merkezi olacak. 46 milyon lira kamulaştırmaya harcadık. Bursa’nın gelişimine vizyon katacak ciddi bir çalışma. Hisar Arkeopark çalışması bir yandan devam ederken, surların içinde Hisar Semti’nin değişimini başlatıyoruz. Eski Şehir dediğimiz Hisar bölgesi, kendi orjinal dokusuyla uygun şekilde yenilenecek. 5 farklı cadde üzerinde yapacağımız çalışmayla Bursa tarih şehrinin kimliği ayağa kalkacak. Demirkapı Bölgesi’nde de Bursa mimarisine uygun zemin artı 2 katlı evlerin dönüşümünü de başlattık" diye konuştu.
SOĞANLI HIZLA YÜKSELİYOR
Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi için 62 milyon lira kamulaştırma için ödediklerini hatırlatan Başkan Dündar, "Soğanlı dört etap inşaatlar devam ediyor. Birinci etapta beşinci katlar bitti. Yatay şehirleşmeyi yapıyoruz. Merinos, Botanik Park, Kültürpark birbirine bağlanacak. Şehrin nefes alacağı, doğal hava sirkülasyonunun olacağı güzel bir örnek ortaya çıkacak. Çelebi Mehmet Bulvarı da 50 metre olarak ciddi bir aks ortaya çıkacak. Kanalboyu Caddesi’nde iki bina arasını 100 metre olarak planladık. Bu bölge de kısa sürede dönüşmüş olacak" şeklinde konuştu.
"BURSA SAĞLIKLI VE VİZYONEL BÜYÜMELİ"
Başkan Mustafa Dündar, yeni otoyol projesinin hayata geçmesi ve hızlı tren projesiyle Bursa’nın yeni yön aldığını, şehrin büyüyerek dışa doğru açılacağını ifade ederek şunları söyledi: "Geçmişte olduğu gibi Balkanlar ve Anadolu’dan gelenlerde olduğu gibi gelişimi iyi takip edemezsek, çarpık yapılaşma ortaya çıkar. Şimdiki süreci iyi yönetmeliyiz. En çok şikayet ettiğimiz konu imar komisyonlarında bireysel imar değişikliği. Bu şehir büyür. Bizim ellerimizle büyür, gözümüzün önünde büyür ama kendi halinde büyür. Bir vizyon koyamazsak. adam gelip ev yapacaktır. Biz buna üst ölçekten bakamazsak bir şekide yolunu bulacak arsayı alıp gökdelen, fabrika izni alacak. Kendi halinde büyümüş olacak. Biz bu işe nüfuz eder, vizyon koyarsak şehrin gelişimini ileriye yönelik planlayıp şekillendirebiliriz. Bu çerçevede kentnsel dönüşümü yapıyoruz.
Kent meydanı vizyon bir proje. Çok farklı projelerin olduğu bölge olacak. Sadece belediye önüne değil, valilik ve yolun altında Santral Garaj bölgesini de kapsayan ciddi bir dönüşüm planlıyoruz. Bunun ciddi mali yükleri var. Ama bundan sonra Osmangazi cazibe merkezi oldu. Bir gün herkes Osmangazi’de yaşamak isteyecek" diye konuştu.