Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bugünden sonra da bu mücadelenin en ön saflarında yer alarak, bu örgüte Yıldırım’da geçit vermeyeceğiz” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Fethullahçı Terör Örgütü’nün paralel devlet yapılanmasına Türkiye’de ilk darbeyi vuran yerel yönetim olduklarını hatırlatarak yürütülen mücadele hakkında bilgi verdi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren bu terör örgütünün Yıldırım’daki faaliyetlerini mercek altına alarak, hukuki zemin çerçevesinde etkin bir mücadele başlattıklarını vurgulayan Başkan Edebali, “Yasalara aykırı olarak yapılan bölümleri mühürleyerek, 1.6 milyon lira ceza kestik. Dışarıdan eğitim kurumu gibi görünüp, içeride ise pırıl pırıl gençlerimizi zehirlemeye çalışan bu nifak yuvasına karşı etkin bir mücadele yürüttük” dedi.
Terör örgütüne karşı aldıkları önlemlerin bazı şer odaklarını harekete geçtiğini hatırlatan Başkan Edebali, “Bunlar, ‘siyasi hayatını bitiririz’, ‘bir gün sana hesap soracağız’ diyerek tehdit etmeye başladılar. Ancak onların tehditlerine ve şantajlarına kulak asmadık. Kararlılıkla ve korkusuzca bu yapılanmanın üstüne gitmeye devam ettik. Binlerce vatandaşımız, kararımızdan dolayı bize teşekkür etti ve tebriklerini iletti. Dün olduğu gibi bu gün de, yarında aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim için önemli olan onların tehditleri değil, milletimizin tebrikleri” diye konuştu.