Ankara geleneksel Bursa İftarı coşkuya sahne oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa, kalkınan Türkiye´nin lokomotifi. Bizler de Bursa´nın kalkınması, gelişmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Evliyalar şehri Bursa´ya hizmet etmek bizler için büyük bir onurdur” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, “Balkanlardan Kafkaslara, Batman´dan Hakkari´ye, Ankara´ya kadar her yerde Bursa´nın izleri var. Bursa´nın mazlumların olduğu ülkelerde sorumluluğu, görevi var” diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Kalesi’ndeki Bursaevi´nde düzenlenen Başkent Ankara Geleneksel Bursa iftarına katıldı. 400 kişilik iftar yemeğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa milletvekilleri ile Ankara Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar yemeğinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ramazan ayının manevi rüzgarlarının Bursa´da olduğu gibi her yerde estiğini belirterek, "Bursa´nın 17 ilçesinde her gün iftar organizasyonları düzenliyoruz. Bugün de başkent Ankara´nın kalbinde Ankara Kalesi´ndeki Bursaevi´nde iftar yemeğinde bir araya geldik. Ankara´da yaşayan Bursalıların buluşmasını amaçlayan Bursaevi projesinin ne kadar yararlı olduğunu görüyoruz. Bu geleneksel iftarlarımızla birlikte bu güzellikleri de yaşamış oluyoruz" dedi.
"HERKESİN GÖZÜ KULAĞI TÜRKİYE’DE"
Türkiye´nin hızla gelişip kalkındığının altını çizen Başkan Altepe, "Yok edilmek istenen bir ülke artık dimdik ayakta. Milli ve manevi değerleriyle birlikte herkesin gözü kulağı Türkiye´de. Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, hükümetimizin başarılara imza attığı, her ülkenin dua ettiği bir ülkede yaşıyoruz. Etrafımızda her ne kadar ateş çemberleri çevrildiyse de, her türlü tuzaklar oluştuysa da, ülkenin huzurunu bozmak için her türlü oyunlar kurulduysa da, yine Türkiye’miz güçlenmeye, büyümeye, onların hesaplarını bozmaya devam ediyor. Türkiye´de kalkınma da, büyüme de devam ediyor, işsizlik azalıyor. İşte bunlar onları çıldırtıyor" diye konuştu.
"BİZLER İÇİN BÜYÜK ONUR"
Güçlü kalkınan şehirlerle birlikte Türkiye´nin kalkınması için daha fazla çalışacaklarına işaret eden Başkan Altepe, "3 milyonu aşan nüfusuyla güzel Bursa’mız, sanayisiyle, ekonomisiyle, tarihiyle, turizmiyle kalkınan Türkiye´nin lokomotifi. Bizler de Bursa´nın kalkınması, gelişmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Evliyalar şehri Bursa´ya hizmet etmek bizler için büyük bir onurdur" ifadelerini kullandı.
"TÜM MAZLUMLAR TÜRKİYE İÇİN DUA EDİYOR"
Bursa´nın göç alan ve göç vermeyen bir şehir olduğunu da hatırlatan Başkan Altepe, "Hızla göç alan bir şehir olduğumuz için yapılacak çok işimiz var. Bursa, Türkiye´de en çok konuşulan şehir. Yapılan hizmetlerle birlikte Bursa, dünyada ses getiriyor. Dünyada tüm mazlumlar Türkiye için dua ediyor. Tüm Balkanlarda, Afrika´da Bursa var. Nerede ecdat yadigarı mazlum varsa orada Bursa var. Büyük yatırımlarımızla birlikte yeni yatırımlar da devam ediyor” dedi.
"HER YERDE BURSA’NIN İZLERİ VAR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ise, birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye´nin hedeflerine ulaşacağını söyledi. Müezzinoğlu, "Balkanlardan Kafkaslara, Batman´dan Hakkari´ye, Ankara´ya kadar her yerde Bursa´nın izleri var. Bursa´nın mazlumların olduğu ülkelerde sorumluluğu, görevi var. Bu anlamda Bursa´nın gerek tarihi geçmişi, gerekse stratejik pozisyonuyla tarımda, sanayide, turizmde ve insani vizyonuyla büyük güç olmaya devam edecek. Bu akşam Bursalı hemşehrilerimizle yaptığımız bu iftarda, geleceğe yönelik milletimiz adına büyük hedeflerimiz var. 2023 hedeflerine ulaşmanın şartı birbirimizi anlayabilmektir" diye konuştu.
Ankara Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı da, iftar organizasyonu sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
İftarın ardından Ankara’da yaşayan Bursalılar, Başkan Altepe’ye sevgi gösterilerinde bulundu. 400 kişiye verilen iftar boyunca sinevizyondan Bursa’nın tanıtım videoları sunuldu.