Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (BDKKYB), sivil toplum kuruluşlarını FETÖ’ye karşı birlik olmaya davet etti.
Bursa İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, yaptığı yazılı açıklamada, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu. Oran, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Milletimiz, cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla devletine sahip çıkmıştır. Ancak sadece Türkiye değil, FETÖ örgütünün faaliyette bulunduğu bütün ülkeler aynı tehlikeyle karsı karşıyadır. FETÖ bir maşadır. FETÖ’yü manuple eden el, paralel yapının kurulduğu bütün devletlerde benzeri müdahaleler yapabilir” dedi.
Türkiye’deki sivil toplum örgütlerinde bir koordinasyon olmadığını ifade eden Yıldırım Oran, “İllerde sivil toplum koordinasyon merkezleri kurulması gerekiyor. Kurulacak merkezin vereceği görevlerle sivil toplum örgütleri oto kontrol sistemi ile çok kısa süreçte paralel yapının çökertilmesinde rol oynayabilir. Bunlara ilaveten, basılacak broşürlerle, FETÖ’nün İslam dininde yapmış olduğu tahrifatın sistematik olarak halka duyurulması lazım” dedi.
Paralel yapının cumhurbaşkanına ve millete çarparak ‘yamuk yapı’ya dönüştüğünü belirten Yıldırım Oran, “Yamuk yapıyı tekrar devreye sokacak mihraklara engel olmak ve her an kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’i hatırlamak bizim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.