Uludağ Üniversitesi’nin, eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla başlattığı başarılı öğrenciye burs kampanyasına bir destek de Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği’nden geldi.

Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD), ÖSYM’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi için yaptığı sınav sonucunda Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü ilk 5’te kazanan ve kayıt yaptıran öğrencilerine yılda 9 ay ve öğrenim süresi olan 4 yıl boyunca aylık 500 TL burs verecek. Burslu öğrenci başarılı olduğu sürece bursu alabilecek. Bursun devam edebilmesi için öğrencinin alttan dersinin olmaması ve dönem not ortalamasının 2.5 ve üzerinde olması gerekiyor.

BİSİAD ayrıca, birinci sınıfı başarı ile bitiren öğrencilerden genel not ortalaması 3,5 ve üzeri olan bir öğrenciye de ayda 750 TL burs verecek. Bu burs sebebiyle BİSİAD, ÖSYM tercih kılavuzlarında da yer alacak.

Bursa ilişkin protokol, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz tarafından imzalandı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bu katkılarından dolayı BİSİAD yönetimine teşekkür ederek, bursla başlayan ilişkinin ortak projelerle de devam etmesini diledi.

BİSİAD Başkanı Osman Akın da, Bursa’ya bilgisayar mühendisliği bölümünün kazandırılmasını çok arzu ettiklerini, gayret de gösterdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Yusuf hoca, çok doğru bir hamleyi hızlıca yaptı ve bölümü açtı, sağolsun. Biz de Uludağ Üniversitesi’nin dünyadaki 500 üniversite arasına girmesi için bundan sonra gücümüz oranında destek vermeye devam edeceğiz” dedi.