Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Özlüce’de yapılan Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’nde incelemelerde bulundu. Bozbey, büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan konuk evinin kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.
‘Başkan Burada’ projesi kapsamında her hafta makamını Nilüfer’in faklı mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu defa doğup büyüdüğü ve çocukluk yıllarının geçtiği Özlüce Mahallesi’ndeydi. Makamını Özlüce Mahallesi’ne taşıyan Bozbey, gün boyu burada incelemelerde bulundu, halkın istek ve önerilerini dinledi.
Bozbey, mahalledeki çalışmalarına esnafı ziyaret edip ‘hayırlı işler’ dileyerek başladı.
Özlüce Mahallesi Kadın Derneği’nde annesi Münevver Bozbey ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte kahvaltı yapan Başkan Bozbey, daha sonra Başkan Burada karavanında Özlüce Mahalle Muhtarı Hasan Çakır’ı ağırladı.
Sorunları aktaran Mahalle Muhtarı Hasan Çakır, mahallede meydan düzenlemesi yapılması için talepte bulundu, araçların mevcut meydana girişinin engellenmesi talebinde bulundu. Çakır ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden mahallenin kuzeyinde kalan bölgeye Eğitim Vadisi yapılması için imza toplayarak başvuruda bulunduklarını ve herhangi bir sonuç alamadıklarını belirterek Bozbey’den destek istedi.
Görüşmenin ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, birim amirleriyle birlikte Özlüce Mahallesi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Başkan Bozbey Özlüce’de inşaat çalışmaları devam eden Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’ni de gezerek bilgi aldı.
“300 hastaya hizmet verecek”
Başkan Mustafa Bozbey, Lions Kulüpleri ve hayırsever Dikencik Ailesi ile birlikte 6 bin 500 metrekarelik alanda yapılan ve Özlüce’ye kazandırılacak olan Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin bin an önce tamamlanması için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.
Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’nde gece ve gündüz toplamda 300 hastaya hizmet verileceğini kaydeden Bozbey, hastaların tüm bakımlarının üstlenileceğini söyledi. Projenin detaylarını aktaran Başkan Bozbey, “Hasta Konuk Evi’nde demans ve özel bakım üniteleri, aktivite salonu, yemekhane, mutfak, revir, kuaför, bakım odası, aile odası, özel bakım odaları, rehabilitasyon ve yoga salonları, masaj hidroterapi, sauna ve soyunma odaları, konferans salonu ile teknik servis yer alacak” dedi.