Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel yenileme çalışmalarında ulaşım, altyapı gibi unsurların göz ardı edilmesinin şehri kaosa sürükleyeceği uyarısında bulundu.
CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) düzenlenen panelde Bursa’daki kentsel yenileme çalışmaları masaya yatırıldı. “Kentsel Dönüşüm Modernleşme” konulu panele Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Prof. Dr. Hasan Ertürk, Prof. Dr. Murat Yalçıntan ve Yüksek Mimar Cengiz Bektaş konuşmacı olarak katıldı. Panelde konuşan Başkan Mustafa Bozbey, sadece yapı stokuna müdahale eden bir kentsel dönüşüm politikasının yanlış olduğunu belirterek, “Bunun da ötesinde ulaşım ve altyapı gibi temel unsurların göz ardı edilmesi şehri tamamen bir kaos ortamına sürükler. Bütün bunlar birer maliyettir ve bu maliyetler yurttaşlarımızın sırtına biner. İşte bu sebeple sadece yapı stokunun artırılmasına yönelik müdahaleler yerine köklü çalışmalar yapılmalıdır” dedi.
Mevcut 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ve yönetmeliklerin yaşanan sıkıntıların çözümünde yetersiz kaldığını belirten Bozbey, “Yaşadığımız alan sadece dört duvar arasındaki dairelerimiz değildir. Aynı zamanda kamu alanları dediğimiz eğitim, sağlık, park, çocuk bahçesi, spor ve kültür hizmet alanları gibi alanlar da buna dahildir. İnsanımız maalesef yoğunluk arttığında diğer ihtiyaçların kısıtlanacağını düşünmemekte. Park, eğitim, sağlık gibi kamusal alanlara her zamankinden fazla ihtiyaç var” ifadesini kullandı.