Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 127. yaşını Bursa protokolü ve iş dünyasının yoğun katılımıyla kutladı.
Kuruluş yıl dönümü kapsamında Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen iftar programında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 6 Haziran 1889 tarihinde Osman Fevzi Efendi ve arkadaşları tarafından kurulan Oda’nın köklü tarihi boyunca kent ve ülke ekonomisinin gelişmesine önemli katkılar sunduğunu dile getirdi. Başarının ulaşılacak varış noktası değil, bir yolculuk olduğunu belirten Başkan Burkay, “Oda’mızın vizyonu ve çalışmalarıyla Bursa, ürettiği mal ve hizmeti dünyanın dört bir yanına ihraç eden, 112 ülkeden fazla ihracat gerçekleştiren çok önemli bir güçtür. Tüm dünyanın gündeminde yer alan dördüncü sanayi devriminin eşiğinde bulunan Bursa, şükürler olsun ki bugün kurallara uyan değil, kural koyan bir kent olma yolunda hızla ilerlemektedir” dedi.
“37 BİN KİŞİLİK BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
Koza Han’ın küçük bir odasında 70 üyeyle başlayan yolculuğu bugün, ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ inancıyla ve 37 bin kişilik büyük bir aileyle sürdürdüklerini ifade eden İbrahim Burkay, “Bizim gelecek nesillere bugünkünden çok daha güçlü bir Bursa bırakma sorumluluğumuz var. Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının açtığı yolda kararlı adımlarla yürüyen, Oda’mızın ve Bursa’mızın bugünlere ulaşmasında emeği geçen tüm büyüklerimi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.
Başkan Burkay, Antalya’ya atanan Vali Münir Karaloğlu’nun Bursa’da görev yaptığı 3 yıl boyunca istişare ve işbirliğini temel alarak önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, Bursa iş dünyası adına Karaloğlu’na teşekkür etti.
“BTSO, ÜLKE EKONOMİSİNE YÖN VEREN BİR MERKEZ”
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, 1889 yılında temelleri atılan Oda’nın bugün Bursa ve ülke ekonomisine yön veren bir merkez haline geldiğini söyledi. Ortak aklın hakim olduğu BTSO’da Türkiye’nin gündemine oturan çok önemli projelerin hayat bulmaya devam ettiğini belirten Topuk, “Bu kapsamda, Oda’mızı profesyonel bir merkez haline getiren Yönetim Kurulumuza, meclis ve komite üyelerimize, sektör konseylerimizde görev alan kamu yöneticilerimize, akademisyenlerimize, işadamlarımıza ve Oda personelimize katkılarından dolayı şahsım ve Meclis Başkanlık Divanı adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Topuk, Vali Karaloğlu’na da Bursa’ya sunmuş olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ederek, yeni görevinde başarı diledi.
“BURSA HER ALANDA FARK OLUŞTURDU”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa olarak Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşmasında Bursa’mız büyük rol üstleniyor. Bursa’mız her alanda örnek adımlar atıyor. Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO da kentimizin ileri teknoloji hamlelerine güç katan projelere imza attı. Bu hamleler kentimizde fark oluşturdu. İnşallah bu adımlarla kentimiz güzel noktalara gelecektir. 127 yıldan bu yana kente değer katan BTSO’nun değerli başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca kentimizde güzel bir sinerji oluşturan Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’na yaptığı hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun büyük bir özveri ve üstün gayretle kente hizmet ettiğini belirterek, “Bu birliktelik ruhu Bursa’yı 2023 hedeflerine ulaştırmasında büyük katkı sağladı. Bu gayretlerinizden dolayı zat-ı alinize minnet ve şükranlarımızı ifade ederek, hakkınızı helal etmenizi istirham ederim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.
“HİÇ UNUTMAYACAĞIM 3 YIL YAŞADIM”
Vali Münir Karaloğlu, BTSO’nun kurulduğu günden bu yana Bursa’ya büyük değer katan projelere imza attığını ifade ederek, şunları kaydetti: “BTSO ile birlikte Bursa’da güzel bir sinerji oluştu. Bu birlik ve beraberlik sayesinde önemli başarılara imza attık. Bursa’daki görevim boyunca Bursa için değer üreten projelere imza atan BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay ve yönetim kuruluna teşekkür ederim. Bütün gelecekler yakındır, diye bir söz vardır. Bunu Van’dan Bursa’ya gelirken söyledim. Şimdi Bursa’dan Antalya’ya giderken de söylüyorum. Bu ulu şehrin güzel insanları ile hiç unutamayacağım 3 yıl yaşadım. Bugün sizlere vali olarak veda ediyorum, ama insan olarak Bursalı’lara asla veda etmiyorum. Hayatta olduğum sürece Bursa’da başlayan dostluklarımız devam edecek. Nerede görev yaparsam yapayım, Bursa için yapılacak bir şey varsa göreve hazırım.”
Konuşmaların ardından BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk ile Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, Vali Karaloğlu’na çeşitli hediyeler verdi. BTSO’nun 127. kuruluş yılına özel olarak hazırlanan pastayı da protokol üyeleri ve Bursa iş dünyası birlikte kesti.