Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kahraman, 2 yönetim kurulu üyesi görevinden istifa etti.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, yönetim kurulu ve meclis üyesi Emin Akça ve Şakir Umutkan görevinden istifa etti. Kahraman istifasını duyurduğu metinde, "Uzun yıllardır iş dünyasının ve sosyal hayatın içinde idealist bir işadamı olarak kentime ve ülkeme hizmet etmeye gayret ettim. Türkiye’mize ve Bursa’mıza katma değer sağlayan çalışmalarımı sürdürürken, 2013 yılında da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda Sayın İbrahim Burkay başkanlığında göreve gelen yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yürütülen örnek projelere ve çalışmalara katkıda bulunmanın onurunu yaşadım. Topluma ve insanlığa faydalı olmak anlayışıyla çeşitli yardım ve yatırım çalışmalarının içerisinde yer aldım. Ancak 17-25 Aralık 2013 tarihinde hükümetimize, devletimize ve milletimize karşı düzenlenen darbe girişimi doğrultusunda yaptığım değerlendirme ile söz konusu cemaat ile bütün ilişkimi ve gönül bağımı kestim.
Geçmişteki bağlantılarımın hala yaptığım görevlerle birlikte çatısı altında bulunmaktan onur duyduğum Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurumsal yapısına Sayın Başkanım İbrahim Burkay’a ve Yönetim Kurulu’ndaki çok kıymetli arkadaşlarıma haksız eleştirilerin kaynağı olduğunu üzüntüyle müşahede ettim.
Seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdağan’ın, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın, hükümetimizin ve milletimizin emrinde olduğumu bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum.
Türkiye’mizin gelişimine darbe vurmak isteyen tüm şer odaklarına karşı en iyi cevabın kalkınma hedeflerinden vazgeçmemek olduğunu bilen bir işadamı olarak tüm şirketlerimle üretmeye, istihdam sağlamaya, katma değer üretmeye devam edeceğim.
Bu noktada şahsım üzerinden yıpratılmak istendiğini gördüğüm Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na zarar vermemek adına çok değerli Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay ve kıymetli Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımdan müsaade isteyerek BTSO Yönetim Kurulu Üyeliğinden ayrılma kararı aldığımı kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederim" cümlelerine yer verdi.
Yönetim kurulu üyesi Emin Akça ise yayınladığı yazılı açıklamada, "17-25 Aralık operasyonlarıyla paralel devlet yapılanması olduğunu anladığımız cemaat görünümlü ihanet odağının 15 Temmuz 2016 gecesi kalkıştığı kanlı cunta girişimi bir terör örgütü olduğunu da ortaya koymuştur. İnançları gereği kazandığını ihtiyaç sahipleriyle paylaşma; insanlarımız arasındaki dayanışmayı artırmaya katkıda bulunma felsefesi ile iyi niyetli birçok kişi gibi bu grubun çeşitli faaliyetlerinde yer aldım. Ta ki yukarıda da belirttiğim cemaat görünümlü paralel yapı organizasyonunun gerçek yüzünü görene dek. 17 Aralık’ta paralel devlet yapılanması eliyle hükümetimize karşı girişilen darbe teşebbüsünden bu yana söz konusu yapı ile doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir ilişkim kalmamıştır. Bu noktada yaptığım değerlendirme doğrultusunda gurur ve mutlulukla görev yaptığım Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki Yönetim Kurulu Üyeliği ve Meclis Üyeliği görevlerimden yapılan spekülasyonlara son vermek, kurumlarımızı ve çok değerli çalışma arkadaşlarımı yıpratmamak adına ayrılma kararı aldığımı belirtmek istiyorum" dedi.