Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), www.btso.org.tr sitesi ile bir yandan üyelerinin işlemlerini kolaylaştıracak online hizmetler sundu.
BTSO, hem Türkçe hem de İngilizce olarak hizmet veren internet portalı ile üyelerinin işlemlerini kolaylaştıran çalışmalara imza atıyor. www.btso.org.tr adresi üzerinden borç sorgulama, borç ödeme, üye sorgulama, oda sicil numarası sorgulama, kapasite raporu başvurusu ve Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden online randevu sistemi hizmetinden yararlanıyorlar.
Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden verilen Tescil Randevu ve Yeni Kayıt İşlemleri ile ilgili BTSO üyeleri bir yılda 10 binden fazla online randevu alarak sıra beklemeden işlemlerini gerçekleştirdi. Odanın yapısı, müdürlüklerin görevleri gibi bilgilerin de yer aldığı internet portalındaki ‘Bilgi Bankası’ bölümünden ise kent ekonomisi ile ilgili araştırma, döküman ve ülke raporları gibi yararlı bilgilere ulaşılabiliyor.
Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki oda borsalar arasında ilk defa komite üyelerine yönelik hayata geçirilen Online Takip ve Bilgi Sistemi sayesinde meclis ve komite üyeleri, alınan kararlar ve gerçekleştirilen etkinlikler gibi komiteleriyle ilgili performans kriterlerini yakından inceleyebiliyor.
Üyelik işlemlerinin yanı sıra BTSO tarafından hayata geçirilen projelere başvurular da online olarak gerçekleştiriliyor. 3 yılda 75 fuar organizasyonuyla üyelerini buluşturan BTSO, firma temsilcilerine online olarak başvurularını yapma ve fuar takvimini inceleme imkanı sunuyor. kfa.btso.org.tr adresine giren BTSO üyeleri, yeterli çoğunluğu sağlamaları halinde istedikleri fuarlara da başvuru yapabiliyorlar. Sistem ayrıca seyahat acentelerine BTSO destekli fuarlara site üzerinden teklif verme fırsatı da sunuyor.
akademi.btso.org.tr adresine giren BTSO üyeleri ve profesyonel çalışanları BTSO Akademi projesi kapsamında hazırlanan birbirinden önemli eğitimlere online olarak başvuru yapabiliyor. Bugüne kadar 12 binden fazla başvurunun yapıldığı eğitimlere sistem üzerinden teklif verilebilirken yeni eğitim programları da önerilebiliyor. 2016 yılında BTSO kamudaki iş yükünü hafifletmek amacıyla önemli bir adım atarak Vergi Dairesi, Bursa Adliyesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzaladı. Yapılan protokol sayesinde BTSO Ticaret Sicil Müdürlüğü’ndeki 90 bini aşkın şirket sicili ve 4 milyon adetten fazla evraktan oluşan dijital arşiv kurumların hizmetine açtı.
İçerisinde bulunduğumuz teknoloji çağında her eve, ofise ve cep telefonlarına giren internet sayesinde artık bilgiye ulaşmanın çok daha kolay olduğunu ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Bizler de BTSO olarak teknolojinin getirdiği yeniliklere ayak uydurarak üyelerimizin bu gelişmelerden faydalanmasına önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl yenilediğimiz internet portalımız aracılığıyla üyelerimizin bilgiye ulaşmasını kolaylaştırırken, online randevu sistemi, kapasite raporu başvurusu gibi işlemlerini de zaman kaybetmeden yapmalarını sağladık. Önümüzdeki dönemde de gelişen teknolojinin sağladığı kolaylıkları üyelerimize sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.