Özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı Bursa-Mudanya karayolunun yüklerini azaltmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Hasköy-Balat arasına yapılan yeni köprü ile Mudanya’ya ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hızla devam eden inşaatı okullar açılmadan önce tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırımla trafikteki önemli bir düğümü daha çözdüklerini kaydetti.
Ulaşım yatırımlarıyla kent merkezinin yanı sıra ilçe bağlantı yollarında da trafiği rahatlatacak projelere ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı Mudanya yoluna nefes aldıracak bir projeyi daha hayata geçiriyor. Balat Hasköy bağlantısını sağlayan tarihi köprünün Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından ‘tahribat gördüğü’ gerekçesiyle trafiğe kapatılmasının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bölgeye yeni bir köprü kazandırıyor. İnşaat çalışmaları hızla devam ederken, tarihi köprünün yanına yapılan yeni köprü ile Hasköy Balat arası bağlantısı sağlanacak ve böylelikle Mudanya bölgesine ulaşım da kolaylaşmış olacak. Diğer taraftan trafiğe kapalı olan tarihi köprünün restorasyonu çalışmaları da hızla devam ediyor.
Yeni eğitim sezonuna yetişecek
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni köprü inşaatında incelemelerde bulundu. Kent içi trafiği rahatlatacak çalışmaların yanı sıra ilçe bağlantı yollarının yükünü azaltacak çalışmalara da hız verdiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Ulaşılabilir bir kent çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Şehrimizde trafiğinin rahatlatılması amacıyla yollar, köprüler, kavşaklar gibi tüm imalatlar Büyükşehir Belediyemiz tarafından sürdürülüyor. Bir yandan Büyükşehir Belediyemiz bir yandan karayolları başta olmak üzere kurumlarımızla Bursa hızlı bir dönüşüm içinde. Hızla gelişen şehrin dinamizmi ve artan araç sayısı karşında bu ihtiyaçlara cevap vermeye çalışıyoruz. Uzun yıllardır Balat Hasköy arasında kullanılan Nilüfer ve Mudanya arasında bağlantıyı sağlayan tarihi bir köprümüz vardı. Bu köprü sıkıntıların oluşması nedeniyle anıtlar kurulu tarafından trafiğe kapatılmıştı. Daha sonra bölgede büyük sıkıntı oluşmuştu. Bunun ardından bölgeye yeni bir köprü yapma çalışmalarını başlattık. İnşaat hızla sürüyor. Okullar açılmadan, şehir içi trafiği yoğunlaşmadan, yeni sezon başlamadan Balat ve Hasköy’ü birbirine bağlayan bu köprü inşaatı tamamlanmış olacak. Yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olan köprü inşaatı devam ederken, eski köprünün restorasyon çalışması da devam ediyor” diye konuştu.