Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kente değer katan projeleri kapsamında restore edilen Ali Paşa Konağı’nın Eylül ayı içinde, sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceği bir mekan olarak hizmete açılacağını söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Altepe, kentin tarihi mirasının daha da öne çıktığını anlatarak, “UNESCO şehri olan Bursa, artık bir evrensel değer ve bir dünya mirası. Tüm dönemlerin izleri Bursa’da ortaya çıkarılıyor. Bursa, bu konuda hem Avrupa’da hem dünyada örnek olarak gösterilen şehirlerin başında geliyor” dedi.
300 yıllık eser
Başkan Altepe, bu kapsamda yapılan çalışmalarla tarihi bölgeler ve sultan külliyelerinin yanında tarihi semtlerde de çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kaybolmak üzere olan eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Zamanla eriyen, çöken sivil mimarlık örneği yapıları da gerçek değeriyle buluşturuyoruz. Ahşap olması nedeniyle çok fazla dayanamayan ve belli bir zaman sonra mutlaka bakım görmesi ve yenilenmesi gereken binalardan biri de Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’ydı. Yaklaşık 300 yıllık eser, 1700’lü yıllardan yani 18. yüzyıldan kalma ve Bursa’nın en önemli konaklarından biriydi. Yok olmak üzere olan bu konak, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Projeleri tamamlandı, restorasyon ve rekonstrüksiyon işleri hızla sürüyor. Yaklaşık 1000 metrekare inşaat alanı var. Bahçesiyle birlikte çok güzel bir yaşam alanı” diye konuştu.
Başkan Altepe, çatısından zeminine, duvarlarından döşemelerine ve merdivenlerine kadar özgün kimliğiyle tekrar ortaya çıkarılan yapının, sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacağını söyledi. Başkan Altepe, Ali Paşa Konağı’nın özgün kimliğiyle Eylül ayı içinde hizmete açılacağını sözlerine ekledi.