Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, ‘Dünya Mülteciler Günü’ kapsamında mültecilere yönelik iftar organizasyonu düzenledi.
BTSO çatısı altında iş dünyasını ve toplumun bütün kesimlerini AB konusunda bilinçlendirmek amacıyla projeler geliştiren Bursa AB Bilgi Merkezi, ‘Dünya Mülteciler Günü’ münasebetiyle Bursa’da yaşayan göçmenlere yönelik iftar yemeği organizasyonu gerçekleştirdi. BTSO’nun ‘Ramazan’da Birlikte Olalım’ kampanyası kapsamında Osmangazi Çarşamba Pazaryeri’nde kurulan ‘İftar Sofrası’nda buluşan yaklaşık bin 300 mülteci, birlikte oruçlarını açtı. İftar yemeği sonrasında ise çocuklara şeker dağıtıldı.
Bursa AB Bilgi Merkezi yetkilileri “Evlerini, ülkelerini ve vatanlarını terk ederek Türkiye’de bir hayat kurmaya çalışan mültecilere yönelik gerçekleştirdiğimiz iftar programı, onlara güzel bir akşam yaşattı. Birlik ve beraberlik ayı Ramazan ayında mülteci kardeşlerimizi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk” dedi.