Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Daire Başkanlığı ve Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen ‘Şehr-i Ramazan’ etkinlikleri, ibadetler ve coşkulu anlar Merinos Parkı’nda devam ediyor.

Merinos Parkı’nda Enderun usulü kılınan teravih namazını İstanbul Sultan Ahmet Camii İmam Hatibi Ali Derman kıldırdı. Kılınan teravih namazı ilahiler ve salavatlar ile son buldu. Ramazan etkinliği kapsamında yapılan programın birinci bölümünde Selçuk Salih Başhan ve Gökberk Gültekin, ‘Kavuklu ve Kıvırcık’ gösterileri ile sahnede idi. Selçuk Salih Başhan ve Gökberk Gültekin çocuklara yönelik ‘evet-hayır’ adlı bir yarışma düzenledi. Çocuklar yarışmada kendilerine yöneltilen sorulara evet veya hayır dememeleri istendi. Yarışma sonunda kazananlara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe imzalı hediyeler dağıtıldı.

Programın ikinci bölümünde ise Prof. Dr. Mim Kemal Öke, Gönül Sohbetleri adlı program ile yer aldı. Prof. Dr. Mim Kemal Öke, orucu ne için tutulması gerektiğini, ibadetlerin hikmetini, orucun neden insanlara farz kılındığını anlatarak, izleyicilerden büyük alkış aldı. Prof. Dr. Öke programına Fatiha duasını okuyarak son verdi.

Öte yandan, Merinos Park’ta kurulan alışveriş stantları Bursa ipeğinden geniş yelpaze olan ürünlerde ziyaretçilerin ilgisi çekti. Genç ziyaretçiler ise kitap stantlarına ilgi gösterirken, gönlünce alışverişlerini yaptılar.