Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve beraberindeki heyet, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’yı ziyaret etti.
BUSKİ’yi örnek aldıklarını ifade eden Başa, “İlgili daire başkanlıklarımız ve şube müdürlüklerimizle Tekirdağ’ın altyapısına ilişkin durum değerlendirmesinde bulunarak, çalışma haritamızı belirledik. Teorik düzlemde çalışma stratejimizi belirlemiş olmakla birlikte saha çalışmalarına yönelik tecrübe eksikliğimizi tamamlamak üzere, Tekirdağ’dan çok daha önce büyükşehir olmuş illerin su ve kanalizasyon idarelerine gezi programı düzenledik. Program kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün konuğuyuz. BUSKİ’nin çalışmalarını takdirle takip ediyoruz. Sayın Genel Müdürümüz İsmail Hakkı Çetinavcı’nın şahsında bize gösterilen konukseverlik nedeniyle, BUSKİ yöneticilerine, kurumum adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BUSKİ’nin gerçekleştirdiği büyük altyapı yatırımlarını, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu teminine yönelik yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Başa, BUSKİ’nin tecrübelerinden yararlanacak olmalarının çalışmalarına ışık tutacağını vurguladı. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, altyapıyla ilgili bütün konularda TESKİ’ye destek olmaya hazır olduklarını belirtti. BUSKİ’nin 1 milyon 250 bine yakın abonesi, hizmet sahası, işlem hacmi ve yoğunluğu gibi kriterler bağlamında Türkiye’nin dördüncü büyük su ve kanalizasyon idaresi olduğuna işaret eden Çetinavcı, Türkiye’de suyun çeşmeden içilebildiği nadir şehirlerin başında Bursa’nın geldiğini vurguladı.
Bursa’nın sahip olduğu içme suyu kaynaklarının kalitesi kadar sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininde BUSKİ’nin gerçekleştirdiği büyük yatırımların da bunda büyük payı bulunduğuna değinen Çetinavcı, Bursa merkezde sudaki kayıp kaçakla mücadelede elde ettikleri yaklaşık yüzde 22’lik oranla, Türkiye’nin en önde gelen su ve kanalizasyon idaresi konumunda bulunduklarını ifade etti.
Su ve yağmur kanallarını birbirinden ayırdıklarını da dile getiren Çetinavcı, yakın zamanda yapımına başlayacakları altı yeni atık su arıtma tesisi ve inşaatı halen devam eden çamur yakma ünitesinin hizmete girmesiyle, Bursa’da atık sudan kaynaklanan çevre kirliliğinin önüne geçmiş olacaklarını vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla çalışmalarına artan tempoyla devam ettiklerini ifade eden BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Mart 2014’te yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası kapsamında Bursa’nın tamamından sorumlu hale geldiklerini, Bursa merkezde ulaştıkları başarı performansının bir benzerini yeni ilçelerde tekrarlamanın kararlılığında olduklarına dikkat çekti. Bu kapsamda pek çok içme suyu projesi ile kanalizasyon hattı ve atık su arıtma tesisi projesine sorumluluk sahalarına dahil olan ilçelerde başladıklarına işaret eden Çetinavcı, BUSKİ olarak 2016’yı altyapıda seferberlik yılı ilan ettiklerini de sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından günün anısına olmak üzere TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’ya TESKİ işlemeli Tekirdağ dokuması kilim takdiminde bulunurken, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da BUSKİ yayınlarından oluşan yayın seti ile BUSKİ armalı plaket takdim etti.