Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kızılay Osmangazi Şubesi ve Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğiyle toplanan 2 tır dolusu yardım malzemesi, Suriye Halep’teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Suriye’deki insanların yüzü gülene kadar desteklerin devam edeceğini söyledi.

Suriye’ye 6 yıldır yardımlarını göndererek zulmü yaşayan insanlara moral verip destek olan Büyükşehir Belediyesi, Bursa’daki STK’lar ve vatandaşların desteğiyle Suriye halkının derdine derman olmaya devam ediyor. Son olarak da Büyükşehir Belediyesi, Kızılay Osmangazi Şubesi, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle ve bu yurtlarda kalan öğrencilerin de desteğiyle toplanan 2 tır insani yardım malzemesi, Fomara’daki Burbak Doğanbey Katlı Otoparkı’ndan dualarla Halep’e uğurlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’dan Suriye’ye yardımlara devam edildiğini söyleyerek, Suriye’de savaşın başından bu yana 6 yıldır Bursa’dan yardım malzemelerinin bölgeye gönderildiğini belirtti. Bu yardımlarla birlikte dost ve kardeş Suriye halkının kış sıkıntısının bir nebze de olsa giderileceğini anlatan Başkan Altepe, giyecek ve gıda maddelerinin yer aldığı tırların Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade ederek, “Dostluk kötü günde belli olur ve bu kötü günlerde de Suriyeli dostlarımızın yanındayız. Suriyeli dostlarımıza gerçek dost olduğumuz göstermek ve bu kış şartlarında daha iyi şartları sunabilmek için yardımlarımızı gönderiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.