Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sırbistan’ın tek Müslüman belediyesi olan Preşova’nın yetkililerini ağırladı.
Başkan Recep Altepe, Preşova da dahil Balkan ülkelerindeki Müslüman belediyelerin ancak üretim yaparak ya da üretimi teşvik ederek kalkınabileceğini ifade etti. Ekonomik kalkınmanın yolunun üreterek satmaktan ve gelir elde etmekten geçtiğini belirten Recep Altepe, Preşova’nın bu konuda şanslı olduğunu dile getirdi. Sırbistan’a bağlı şehrin Avrupa Birliği’ne üye olma aşamasında bulunduğunu, bunun da pazar açısından risk faktörlerini azaltacağını kaydeden Başkan Recep Altepe, “Şartlar ne olursa olsun, üretim yapmalıyız. Yardımlar ve dış destekler bir yere kadardır. Bunun önüne geçmek, kimseye muhtaç olmamak için üretip satmak zorundayız” dedi.
Üretim yapmak isteyen her bölge için Bursa’nın aracı olabileceğini, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda bütün görüşmeleri organize edebileceğini kaydeden Recep Altepe, “İmkanlar kısıtlıdır, tarımda üretim yaparsınız. Ya da belli alanda vasıflı insan gücü vardır, o alanda harekete geçersiniz. Hiçbir şey yoksa transit anlamda bir şeyler yaparsınız. Ama ne olursa olsun üretebilirsiniz. Bursa bu konuda size gereken desteği vermeye hazır” diye konuştu.
Preşova Belediye Başkanı Shqıprım Arifi ise, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, Başkan Altepe’den destek istedi. Sırbistan’ın Müslüman tek belediyesi olduklarını, bu sebeple çeşitli baskılara maruz kaldıklarını vurgulayan Arifi, içme suyu, çöp, itfaiye ve güvenlik alanlarında büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etti. Saniyede 6.5 litre içme suyuna hayati ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Arifi, “İçme suyu borularımız kanserli maddelerden imal edilmiş. Bölgemizde birçok kişi kansere yakalandı. Bunun yanında çöplerimizi toplayabileceğimiz bir alanımız yok. Muhtemel bir yangında müdahalede bulunacak bir imkan yok. Polis aracı bile verilmiyor” şeklinde konuştu.