Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), tarafından firmaların 2015 yılı verilerine dayandırılarak hazırlanan ‘Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’nın sonuçları Salı günü kamuoyu ile paylaşılacak. Araştırmanın Bursa için önemli bir veri kaynağı oluşturduğunu dile getiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “İlk 250 Büyük Firma Araştırması kent ekonomisi ve firmalarımızın gelişimi ile ilgili önemli bulgular ve sonuçlar ortaya koyuyor” dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti olan Bursa’da her yıl gerçekleştirilen İlk 250 Büyük Firma Araştırması tamamlandı. Bursa’nın en önemli saha çalışmalarından birisi olan araştırma Bursalı firmaların 2015 yılı verilerine göre hazırlandı. Bursa ve ilçelerindeki firmaları kapsayan araştırma 19 yıldır aralıksız olarak gerçekleştiriliyor. Firmaların 2015 yılı içinde yaptıkları net iç ve dış satış tutarları esas alınarak oluşturulan araştırmada ayrıca firmaların katma değerleri, öz sermaye tutarları, net aktifleri, vergi öncesi dönem karları, ihracatları, personel sayıları ve üretimden satışları da kendi aralarında sıralamaya tabi tutuldu.
"Kent ekonomisi için önemli bir veri kaynağı"
Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’da gerçekleştirilen ‘İlk 250 Büyük Firma Araştırması’nın kent ekonomisi için önemli bir veri kaynağı oluşturduğunu ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Odamız tarafından 1997 yılından bu yana gerçekleştirilen araştırma kent ekonomimizin yıllar içerisindeki değişim ve gelişimini ortaya koyan önemli bir veri kaynağı oluşturuyor. Araştırmamız kent ve ülke ekonomimizin gelecek hedeflerine liderlik edecek olan firmalarımızın ve sektörlerimizin de profilini ortaya çıkartıyor” dedi.
Salı günü kamuoyu ile paylaşılacak
İlk 250 Büyük Firma araştırmasının daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kent ekonomisi ve firmaların gelişimi adına önemli bulgular ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Burkay, “Bursamız ülkemizin ekonomik anlamda lokomotif kenti olmayı sürdürüyor. Son bir yılda yaşağıdımız tüm olumsuz gelişmelere rağmen ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ vizyonumuzla kent olarak üretmeye devam edeceğiz ” diye konuştu. Bursa’nın İlk 250 Büyük Firma Araştırması’nın sonuçları 6 Eylül Salı Günü Altıparmak Hizmet binasında gerçekleştirilecek toplantıda kamuoyu ile paylaşılacak.