Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) öğrencileri eserlerini görücüye çıkardı.
BUSMEK kursiyerlerinin el emeği ürünlerinin yer aldığı ‘11. Genel Sergi’, Merinos AKKM’de açıldı. 150 bin kursiyere eğitim veren BUSMEK’in sergisinde bu yılki tema ‘Geometrik Formlar Modern Esintiler’ olarak belirlendi. Yıl boyunca 40 branşta eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru 2500 eserinin yer aldığı sergiye sanatseverler ilgi gösterdi. Serginin açılış törenini ekranların sevilen yüzü İkbal Gürpınar sunarken, programa Mehter Takımı’nın konseri damga vurdu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Bursalıların pek çok alanda sanat ve mesleki eğitim ihtiyaçlarına çözüm olduklarını söyledi. BUSMEK’in yola çıktığı 2006 yılından bu yana şehrin kalifiye eleman ihtiyacına cevap verdiğine işaret eden Ödünç, “BUSMEK’te kursiyerler bir yandan sanat ve mesleki eğitim alırken, diğer taraftan sosyal hayata katkı sağlıyor” dedi.
Merinos AKKM fuaye alanında düzenlenen sergide, el sanatları teknolojileri, sanat ve tasarım, giyim üretim teknolojileri, yiyecek ve içecek hizmetleri gibi alanlarındaki branşlar yer aldı. Sergi boyunca çini, ebru, resim, tezhip, hüsn-i hat, filografi ve gümüş kazazla ilgili atölyelerin düzenleneceği ve isteyenlerin bu çalışmalara katılabileceği vurgulanan sergi kapsamında aynı zamanda Merinos AKKM’deki Bursa Kent Konseyi Koza Salonu’nda da konferanslar yapılacak. 26 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’da Yrd. Doç. Selman Can ve Muhammet Mağ’ın ‘Türk-İslam Sanatlarının Mahiyeti’, 27 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da Prof. Dr. Ayşe Üstün’ün ‘Klasik Sanatlarda Desen ve Motifler’, 30 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’da Mahmut Şahin’in ‘Aşk ile bir dahi: Hüsn-i Hat’, 31 Mayıs Salı günü saat 14.00’da Fuat Başar’ın ‘Her İnsan Bir Ebrudur’ ve 1 Haziran Çarşamba günü de saat 14.00’da Arya Kamali’nin ‘Zamanın İzinde Minyatür’ adlı söyleşileri gerçekleştirilecek. Sergi, 2 Haziran Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilecek.