Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Değirmenlikızık Eski Cami çevresindeki binaların kamulaştırıldığını ve çalışmalarına başlanan çevre düzenlemelerinin ardından, Değirmenlikızık Mahallesi’ne değer katacak bir hizmetin bölgeye kazandırılacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Değirmenlikızık Eski Cami çevresinde devam eden inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu. Bursa’nın daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir kent olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini anlatan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızda, ilçe ayrımı yapmadan tüm noktalarda halkımızın beklentisi olan, semtlerimizin kalitesini artıracak, oradaki yaşam alanlarını geliştirecek kentsel tasarım projeleri, meydan ve rekreasyon alanı düzenlemelerine de hızla devam ediyoruz” dedi.
Altepe, mahalle camileri ve çevre düzenlemelerinin, en çok önem verdikleri çalışmalar arasında yer aldığını belirterek, “Mahalle camilerinin etrafının açılması ve çevresinde oturma alanlarının, rekreasyon alanlarının ve tasarım projelerinin yapılmasını önemsiyoruz. Bursa’nın en yoğun ilçelerinden biri olan Yıldırım’da Değirmenlikızık Mahallesi’ndeyiz. Tarihi, eski ve köklü mahallelerimizden biri olan Değirmenlikızık’ta köyün camisi, eski köy merkezinde ve sıkışık bir alandaydı. Büyükşehir Belediyesi tarafından caminin yanındaki binaların kamulaştırması yapıldı. Burası, çalışmaların ardından güzel bir meydan, cenaze namazlarının rahatlıkla kılınabileceği bir alan, abdest alma mekanları, sosyal alanlar ve cami derneği için lokalden oluşacak. Böylece Değirmenlikızık Mahallesi’ne değer katacak, insanların buluşma yeri olmasını sağlayacak ve çevreyi güzelleştirecek olan güzel bir yatırım olacak” diye konuştu.
Altepe, alanda kamulaştırmaların bittiğini ve inşaat çalışmalarının başladığını söyleyerek, kısa zamanda çalışmaların tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti. Değirmenlikızık Eski Cami Derneği Başkanı Hasan Bari de bölgede ihtiyaç duyulan hizmetin gerçekleştirilmesinden ve Bursa’ya hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.