Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin davetiyle Makedonya’nın Kumanova şehrinden gelen şehit aileleri, Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile bir araya geldi.
Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonu ile Bursa’ya gelen Makedonya’nın Kumanova kentinde yaşayan şehit aileleri, Bursa programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti. Heykel’deki tarihi binada gerçekleşen ziyarette, Kumanovalı davetlileri, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ağırladı. Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Recep Gündüz’ün de katıldığı ziyarette konuşan Başkanvekili Karlık, bir balkan şehri olan Bursa’da Kumanovalıları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Yakınlarını sırplarla savaşta şehit veren Kumanovalılara seslenen Karlık, “Bursa’daki her iki evden birinde mutlaka balkanlarda akrabası olan biri vardır. Bizler et ve tırnak gibiyiz. Ortak tarihi derinliğimiz ve kültürel bağlarımız var. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Balkanların her köşesinde yatırımlarımız ve kültürel etkinliklerimiz var. Bizler her zaman sizlerin yanındayız” diye konuştu.
Şehit aileleri adına konuşan Halil Kamberi de böyle bir etkinlikle şehit ailelere kucak açması nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Kumanovalı tarihçi Minir Ademi de Kumanovalıların Kosova savaşında da yer aldığını, ülkeleri ve dinleri için canlarını veren şehitlerin ailelerine ülkelerinde yeterince değer verilmediğinden yakındı. Ademi, Kumanovalı şehitleri ve şehit ailelerin yaşadıklarını anlatan kendi yazdığı kitabı da Karlık’a hediye etti.