’Çantamda Umut Var’ gönüllüleri, Bursa LÖDER işbirliği ile düzenledikleri ‘’Haydi Gülümseyin’’ etkinliği ile bu kez de lösemili çocuklar için umut dağıttı.
’Çantamda Umut Var’ gönüllüleri yardım etkinliklerine bir yenisini ekleyerek Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftasında lösemili çocuklar ile buluştu. Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesinde gerçekleşen organizasyon ile çocuklarla gönüllüler bir araya geldi. Keyifli bir gün geçirdiklerini ifade eden Çantamda Umut Var Gönüllüleri Kurucusu Sebla Gül, yüzlerce insanı bir araya getirdiklerini söyledi.
Gül, "Yüzlerce ’saklamıyorum, paylaşıyorum, bizim ihtiyacımız var’ diyen insanı bir araya getirmenin mutlu gururunu yaşıyoruz. Yeni ya da kullanmadığınız, ancak kullanılabilir durumda olan giyim, oyuncak, kitap gibi birçok eşyayı bizlere ulaştırarak ihtiyacı olanları mutlu edebiliriz. Bursa çevre köylerinde ihtiyacı olan birçok köy okulu ve köy halkı yardımlarımızı bekliyor. Bir yerlerde yardım bekleyen insanlara umut olmak o kadar da zor değil, tek yapmanız gereken paylaşmak’’ dedi.
Eğlence dolu aktivitelerle başlayan etkinlik, çocuklara hediye edilen oyuncaklarla son buldu.