CLK Uludağ Elektrik Perakende Satış AŞ ile Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (BESOB) arasında ‘indirimli enerji protokolüne’ imza atıldı. BESOB Başkanı Arif Tak, protokolden yaklaşık 120 bin kişinin faydalanacağını açıklarken, CLK Uludağ Elektrik Perakende Satış AŞ Genel Müdürü Ali Erman Aytac da 2018 sonuna kadar geçerli olan anlaşma çerçevesinde ‘Yuvam Güvende’ kartı ile üyelerin evlerinin de güvence altına alınacağını söyledi.
CLK Uludağ Elektrik, kurumlarla işbirliğine yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2018 yılı sonuna kadar geçerli olmak üzere 106 oda ve esnaf siciline kayıtlı yaklaşık 98 bin üyesi bulunan Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) ile CLK Uludağ Elektrik arasında ‘indirimli enerji protokolüne’ imza atıldı.
CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine CLK Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Ali Erman Aytac, BESOB Başkanı Arif Tak, CLK Uludağ Elektrik Satış ve Pazarlama Direktörü Alp Arı, CLK Uludağ Elektrik Nilüfer Bölge Yönetmeni Ekrem Akdağ, CLK Uludağ Elektrik Kurumsal İletişim Uzmanı Bahar Erkan ile BESOB yönetim kurulu üyeleri katıldı.
"Tüm çalışanlar faydalanabilecek"
BESOB Başkanı Arif Tak, imza töreninde yaptığı konuşmada birlik üyelerinin menfaatleri neleri gerektiriyorsa orada var olduklarını ve güçlerini bu yönde kullandıklarını ifade ederek, “Biz her zaman üyelerimizin menfaatlerini korumaya çalışıyoruz. Benim hep kullandığım bir söz vardır: ‘Esnaf ve sanatkârlara hizmet etmek, ibadet etmek kadar kutsaldır’ diye. Bu amaçla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Biz bugün CLK Uludağ Elektrik ile hayata geçirdiğimiz protokolle üyelerimizin indirimli elektrik tarifelerinden ve “Yuvam Güvende” kampanyasından yararlanmasını sağlayacağız. Birlik olarak esnaf sicile kayıtlı 98 bin üyemiz var. Tüm çalışanlarla birlikte yaklaşık 120 bin kişi protokolden yararlanabilecek” dedi.
"2012’den bu yana 250 milyon liralık indirim yaptık"
CLK Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş Genel Müdürü Ali Erman Aytac ise protokolü ülkenin son dönemde yaşadığı zor günlerde esnaf ve sanatkârlara destek vermek ve ekonominin büyümesine katkı sağlamak için imzaladıklarını söyledi. Aytac, BESOB ile yürütülen çalışmaların kısa sürede tamamlanıp protokol imzalanmasıyla sonuçlanmasından memnuniyet duyduklarını dile getirirken, Türkiye’nin son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle kritik bir dönemden geçtiğini ve bu nedenle ekonomide istenen büyüme grafiğinin yakalanmadığına işaret ederek şöyle devam etti: “Biz ülkemizin üretimine, gelişimine katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda Bursa’da hem sanayi kuruluşları, hem de ticarethaneler nezdinde önemli indirim kampanyaları düzenledik, düzenlemeye de devam ediyoruz. Bu kapsamda 2012’den beri ulusal tarife ile kıyasladığımızda sağlamış olduğumuz indirim miktarı 250 milyon lirayı aştı. Şimdi de BESOB ile imzaladığımız protokolle yüz binin üzerinde birlik üyesi indirimli tarifemizden yararlanacak. Sağladığımız bu indirim, enerji açısından esnaf ve sanatkârımızın maliyetlerini azaltarak onların daha rahat üretim ve ticaret yapmalarını ve büyümelerini sağlayacak. Yine 2018 yılı sonuna kadar geçerli olan protokol kapsamında “Yuvam Güvende” kartı ile üyelerin evleri güvence altına alınacak.”
Yuvam Güvende’nin avantajları neler?
Yuvam Güvende hakkında da bilgi veren Aytac, söz konusu paketin yıllık elektrik tüketimi 3.600 kwh ve üzeri olan serbest tüketiciler için geliştirildiğini belirterek, “Özel bir kart ile kullanılan pakete, serbest tüketici statüsünde olan ve isteyen herkes ek bir ücret ödemeden sahip olabiliyor. Müşterilerimiz her gün evlerinde sıkıntılı durumlarla karşılaşabiliyor. Elektrik ya da su tesisatında bir problem olabiliyor; ambulansa, çilingire ihtiyaç duyabiliyor. Bu sigorta kapsamında, cam kırılması da dahil müşterilerimiz karttaki numarayı aradıkları takdirde herhangi bir işçilik veya yol masrafı ödemeden bu hizmetleri ücretsiz bir şekilde alabiliyorlar. Bunun yanı sıra hiç arzu etmesek de günlük yaşantımızda karşılaşabileceğimiz olumsuzluklar var. Bu karta sahip bir abonemizin bir kaza sonucu sakatlık geçirmesi ya da vefat etmesi durumunda 12 ay boyunca 500 liraya kadar olan elektrik başta olmak üzere tüm faturaları bu sigorta kapsamında karşılanıyor” diye konuştu.